Spring naar content

Eerste exemplaar ‘Vélopalise’ voor Wageningse Burgemeester Floor Vermeulen

Ter gelegenheid van D-day 6 juni hebben de Wageningse auteurs Roeland Janssen en Peter Spitteler het eerste exemplaar van de geheel vernieuwde gids ‘Vélopalise, Spoor van de vrijheid’ aangeboden aan burgemeester Floor Vermeulen. De routegids in de serie Europafietsers verbindt de D-day invasiestranden in Normandië met Bevrijdingsdag 5 mei in Nederland.

De gids is tot stand gekomen na de groepsfietstocht in 2019 waarbij onderweg door Europafietsers namens de Stad Wageningen ‘Freedom Flame Tulips’ werden aangeboden bij 27 steden. Als ‘Stad der Bevrijding’ voelt Wageningen de morele opdracht om de herinnering en bestendiging van Vrede, Vrijheid en Veiligheid levend te houden. De burgemeester doet dit onder andere door aan eenieder die de route heeft afgelegd een oorkonde en speldje te verstrekken.

Bij de aanbieding van de gids gaf de burgemeester Floor Vermeulen aan onder de indruk te zijn van kwaliteit en uitvoering van deze handzame routegids en de bijbehorende route-app.
Ook prees hij het initiatief van de Wageningse Europafietsers om de route in te zetten bij de 80-jarige herdenking (in 2024/25) en de samenwerking met Liberationroute Europe en de stichting Marigold Memorial. Een kort verslag staat in de Stad Wageningen

De plannen voor de fietstocht in 2024/2025 zijn nog in en pril stadium. We zoeken nog enthousiastelingen om mee te helpen bij de voorbereiding. Interesse? Neem dan contact op met Roeland Janssen op het mailadres: velopalise@gmail.com.

De routegids is te verkrijgen in de boekhandel, de webshop van Europafietsers of bij de uitgever www.pirola.nl. Naast de routegids op papier is in de route digitaal beschikbaar in de app van de Fietsvakantiewinkel.
Meer informatie over de fietsroute Vélopalise, Spoor van de Vrijheid

Deel deze pagina

Reacties

Reageren

Geef je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *