Spring naar content

Lezing Het Olavspad bij Beagle Bikes

Donderdagavond 6 oktober, 19:30 – 21:00. Fysiek én online!

Het Olavspad doorkruist de hele ‘druppel’ van Noorwegen, een land vol zuivere lucht en eindeloze natuur. Je fietst door boerenland, langs het grootste meer van Noorwegen, door het bosrijke Gudbrandsdal dat steeds hoger en smaller wordt, trekt over de ruige en betoverende hoogvlakte Dovrefjell en daalt af naar het Trondheimfjord en de kathedraal van Nidaros.

Fiets ruim zeshonderd kilometer in het spoor van middeleeuwse pelgrims van Oslo naar Trondheim en ontdek een Scandinavische camino.

In de Middeleeuwen waren pelgrimages een vorm van massatoerisme. Trondheim in Noorwegen was toen net zo’n belangrijke pelgrimsbestemming als Santiago, Rome en Jeruzalem. De pelgrims liepen naar het graf van de heilige Olav in Nidaros, de oude naam van Trondheim. Diverse routes zijn opnieuw toegankelijk gemaakt voor de moderne pelgrim. Maar van massatoerisme is hier absoluut geen sprake en vergeleken met de route naar Santiago de Compostella een oase van rust. Van het Olavspad van Oslo naar Trondheim heeft Gea van Veen een fietsroute gemaakt, Het Olavspad.

De lezing wordt gegeven door Gea van Veen (maker van de route) in de winkel van Beagle Bikes, Wittevrouwenstraat 42 in Utrecht. Je kunt fysiek aanwezig zijn of je kunt online via zoom kijken en luisteren. Middels een moderator kunnen zoom-deelnemers vragen stellen via de chat.

Meer informatie en Aanmelden Lezing Olavspad


Deel deze pagina

Reacties

Reageren

Geef je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.