Spring naar content

Uitslag fotowedstrijd 2022

Op de Fiets en Wandelbeurs zijn de winnaars van de fotowedstrijd 2022 bekend gemaakt.

Sekel Bennema, voorzitter van de jury reikt de eerste prijs uit aan Henk Andeweg.

Henk Andeweg maakte volgens de jury de mooiste foto:

Fietser in voorjaarslandschap. Foto is gemaakt in een kikkerperspectief. Daarom ziet de fietser er groots uit. Mooie inkadering van de persoon (groots) in zijn omgeving. Mooie kleurstelling. Het rood van het jack komt terug in de papaver en tassen. De papavers zijn scherp, de fietser is minder scherp en de afnemende scherpte geeft diepte. De weg loopt in de verte en geeft de route aan van de fietser. Het geheel geeft een mooi gevoel van vakantie op de fiets.

In het spoor van El Cid (Spanje)

Technische gegevens van de foto: Sony DSC-RX100M3; lens 24-70mm F1.8-2.8; ISO 125; diafragma f 7.1; sluitertijd 1/800 sec.

De tweede prijs is gewonnen door Arthur de Groot:

Dame op de fiets met betonnen koeltorens op de achtergrond. Foto is gemaakt in een horizontaal perspectief. Zij zit niet helemaal in het midden. Deze inkadering geeft dynamiek aan de foto. Mooie aanvullende kleurstellingen: de dame in rood/oranje. De voorgrond bestaat uit de horizontale lijnen van het groene gras en het bos, het geelachtige korenveld en de blauwe lucht. Het licht valt mooi op de voorzijde van de fietsster, wat een zonnig gevoel oproept. Met name deze 4 stroken geven een ruim gevoel.

Groene weg naar de Middellandse Zee, bij de koeltorens van de kerncentrale van Cattenom

Technische gegevens van de foto: Sony DSC-RX100M7; lens RX100 II & compatibles; ISO 100, diafragma f 4; sluitertijd 1/800 sec.

De derde prijs is gewonnen door Wim Eikelboom:

Fietser in een grootse omgeving van land en zee. Er is veel te zien in de foto, van de fietster op de voorgrond tot de schepen op een onstuimige zee in de achtergrond. Foto is gemaakt in een vogelperspectief. De plaatsing van de persoon helemaal onderin geeft veel ruimte aan de hele foto. En laat zien hoe nietig de persoon is in verhouding tot het landschap. Het beeld laat ook goed zien dat zij nog een stuk moet fietsen voor ze bij de zee is. De kleuren, gedekt groen en grijs, geven een rustige blik. Fietsen als een heerlijke ontspanning.

Duinlandschap langs de North Sea Cycle Route (Denemarken)

Technische gegevens van de foto: Canon EOS RP; lens Canon RF24-105mm F4-7.1; ISO 100; diafragma f 8; sluitertijd 1/250 sec.

We feliciteren de winnaars met de gewonnen prijzen. Niet gewonnen? Ook volgend jaar hopen we weer een fotowedstrijd te gaan doen.
Alle 24 genomineerden kun je hier zien.

Deel deze pagina

Reacties

Reageren

Geef je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *