Wij hebben de volledige route gefietst op de tandem vanuit Delft - Maastricht - hoofroute door de Ardennen - Narbonne - Carcassonne.

Het is een zeer pittige route en wat opviel is dat de boekjes de route netjes weergeven maar niet altijd correct de hoogtemeters weergeven. Wij kwamen tot ongeveer 20.000 meters die om hoog gaan daar zit dan wel elke heuvel in opgenomen. De Narbonne variant is erg pittig met name het eerste stuk van deze route. Kortom een erg mooie route maar denk er niet te gemakkelijk over. Onze goedkoopste overnachting was 7,80 euro en de duurste ''over de top'' 67 euro (Blue-Bayou) 

opmerkingen die van belang zijn:

Camping Gritt bij Ingeldorf gaat dicht in oktober 2017 tot en met voorjaar 2019 wegens verbouwing.
Camping La Pinede bij Mondragon, niet fietsvriendelijk eigenaar plaatst je op een achteraf plekje waar werkelijk niets vlak loopt. Alleen doen als je een super kleine tent bij je hebt.
Valras-plage: camping Blue Bayou daar moet je niet wezen als fietser. Wij waren daar omdat we graag in de Middellandse zee wilden zwemmen. Voor de rest een zeer slechte camping de campings van 12 euro waren schoner dan deze zogenaamde 5 sterren camping
Narbonne: camping La-Nautique niet fietsvriendelijk je staat op een plekje vol in de wind ''tramontana'' als je pech hebt. Doe je het wel dan heb je rotsharingen nodig volledig steenachtige ondergrond

In Carcassonne hebben wij overnacht in een super leuk hotel dit omdat onze fiets daar wordt opgehaald. Niet duur 57 euro per nacht, ontbijt 7,50. enorm fietsvriendelijk en je kunt er super lekker eten voor niet veel geld. 
Hotel: L'Etoile volledige adres op Soetens fietsvervoer.

Deze wordt niet getoond aan gebruikers
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Een vraag ter preventie van spam: 1 woord, 5 letters