Spring naar content

Fietsroutes

Op deze pagina vind je een overzicht van alle op deze website beschreven fietsroutes op alfabetische volgorde. Gebruik het filter om bijvoorbeeld een route te selecteren op land, lengte of moeilijkheidsgraad. Wil je liever routes op een kaart zien? Dat kan! Bekijk alle Europese fietsroutes op de kaart. Op de landenpagina’s vind je informatie over (fietsroutes in) landen en gebieden in Europa.

Wil je een opmerking over een Europafietsers-route doorgeven? Graag! Ga naar de betreffende route-pagina of vul het formulier Route-opmerking in.

EuroVelo 1, Atlantische Kustroute

Van de Noordkaap naar Zuid-Portugal, een route van ruim 9.000 km met volop mogelijkheden voor een aantal gevarieerde vakantietochten.

Fietsen naar Andalusië

Een ongekend spannende en fraaie route vanaf Girona door de Spaanse binnenlanden, op weg naar de exotische steden en sferen van Andalusië.

Fietsen naar Barcelona

De route naar Barcelona is de meest groene route van Nederland en België naar het zuiden van Frankrijk en Spanje.

In het spoor van El Cid

Een uitdagende route van 900 km dwars door de stille binnenlanden van Spanje en langs historische kloosters en middeleeuwse stadjes met indrukwekkende vestingen.

Ruta Ibérica

Maak kennis met het schitterende binnenland van Spanje. Route van Pau of Lourdes naar Madrid, Sevilla of Lissabon.

St. Jacobs fietsroute

Santiago de Compostela had een magische klank in de oren van onze voorouders. Pelgrims uit heel Europa trokken eeuwenlang naar deze Galicische stad in Noordwest-Spanje. Maanden waren zij onderweg op een inspirerende maar soms barre tocht.

Zilverroute

Spaanse pelgrimsroute van Sevilla naar Santiago de Compostela, gebaseerd op een oude Romeinse weg waarover zilver werd vervoerd naar Sevilla.