Aanbevolen routes

In het Overzicht van routes vind je goede fietsroutes die in of door de Alpenlanden lopen. Deze routes zijn in het Nederlands beschreven, of vormen een schakel in ons netwerk “Fietsweb”. Van al deze routes vind je meer informatie op de betrokken pagina van onze website.

Andere routes

Zwitserland

Veloland Schweiz biedt een perfecte website met informatie over nationale, regionale en lokale routes. De 9 nationale routes worden uitgebreid besproken, je kunt er alle soorten onderkomens langs de routes opzoeken, kaarten en gidsen bekijken en zelfs online een route plannen. De routes zijn uitstekend bewegwijzerd. Zoals je in een Alpenland mag verwachten, zitten er zware en lichtere routes tussen, ook dat geeft de website goed aan. Alternatieven met openbaar vervoer voor moeilijke stukken worden gegeven. Helaas is het niet meer mogelijk om bij de grote Alpenpassen je bagage los met de trein mee te geven. Alle routegidsen van de nationale routes zijn verkrijgbaar in onze webwinkel. Boekjes bestellen.

Oostenrijk

Bewegwijzering in Oostenrijk is doorgaans goed. Er zijn enkele websites die fietsroutes bieden:
Enkele voorbeelden (ook terug te vinden op “Radtouren”) zijn:
  • Enns Radweg, langs de rivier, door het alpenlandschap. De Enns komt even voorbij Linz in de Donau. Boekje bestellen.
  • Alpe-Adria-Radweg van Salzburg naar Grado aan de Adriatische kust. Deze vrij nieuwe, doorgaande fietsroute was “fietsroute van het jaar 2015”. Informatieve website met kaarten, gps, onderkomens. Er is een Bikeline-gidsje van deze route. Boekje bestellen.
  • Via Claudia Augusta, een oude Romeinse Alpenoversteek van Augsburg via het Inntal naar Trento, Venetië en Verona. Voor een 6-tal passen zijn pendelbussen beschikbaar. Het traject over de Fernpas is deels zeer slecht (bus aanbevolen) en over de Reschenpas (verboden voor fietsers) is de bus zelfs noodzaak, of kies hier voor Reitsma’s route naar Rome.
    Er is een Bikelinegidsje van de Via Claudia Augusta. Boekje bestellen.