Spring naar content

Salzkammergut

Van Salzburg naar Gmunden

  • Afstand: 100 km
  • Salzburg – Gmunden
  • Duur: 2 dagen
  • Bewegwijzerd: ja

De route

Salzkammergut heeft een netwerk van bewegwijzerde routes. Vandaar “Radwege” en niet “Radweg”. De gekozen route is één van de opties. Het is een licht golvend traject door een alpenlandschap: bergen nabij, maar je hoeft er niet over. We passeren beroemde meren: Mondsee, Wolfgangsee, Traunsee. Aan deze meren liggen schilderachtige plaatsjes: echt Oostenrijks! Bij Wolfgangsee kan je met een pontje oversteken naar St.Wolfgang, een aardig stadje. Langs de meren is het vlak en toeristisch.

Doordat het netwerk vele varianten kent, is het zaak goed op te letten dat je de juiste blijft volgen. Hoewel het netwerk zich ook deels buiten het Bundesland Salzburg uitstrekt, is de bewegwijzering daarbuiten vaak minder duidelijk.

Geheel vlak alternatief, samenvallend met geplande EuroVelo 7: vanaf Salzburg de Tauern Radweg langs de Salzach/Saalach, de Inntal Radweg naar Passau en dan de Donau Radweg naar Linz (langer en saaier, maar dat is een kwestie van smaak).

Praktische informatie

De routes volgen meest fietspaden of autovrije wegen. Het is een licht heuvelachtige gebied met veel boerderijen, maar toch ook wel druk (vooral geluid) vanwege het verkeer. 

De enige serieuze klim, van de Mondsee naar St.Gilgen (2,5 km, 5%), zit helaas op een wat drukke weg zonder fietspad. Voor het overige zijn de klimmetjes op stille wegjes.

We hebben een Europafietsersbrochure samengesteld met aanwijzingen voor het gehele traject van Ring 3 in Oostenrijk, Salzburg-Gmunden-Linz-Tsjechische grens. Hierin vind je ook een lijst met overnachtingsmogelijkheden.

Deze brochure kun je downloaden via de link onder ‘Brochure downloaden’.

  • Salzburg is vanaf München goed bereikbaar met de trein.
  • In het hart van het gebied rijden geen treinen. Aan de oostkant rijden regionale treinen.   

Ervaringen van fietsers

Heb je iets op te merken over een Europafietsers-route, bijv. foutjes in de route, een gesloten accommodatie, of juist een leuk adresje dat jij hebt gevonden? Stuur dan een Opmerking in. Wil je graag vertellen waarom je deze route leuk vond, of wil je anderen laten delen in wat je beleefde? Wil je met ons een blog delen? Vul dan hieronder je ervaring in.

Deel jouw ervaring

Deel je ervaring

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.