Deze route maakt deel uit van: Routes Europafietsers Oost Europa Ring 3

Van Dolni Dvoriste naar Praag

De route

Dankzij de prima bewegwijzerde fietsroutes van Tsjechië, vormen de routes 11 en 12 een goede verbinding tussen Oostenrijk en Praag. Het landschap is tamelijk eentonig: boerenland, hier en daar een stuk met bossen, en erg veel op en af. De stadjes zijn prachtig: Česky Krumlov, České Budĕjovice, Tábor, Stare Boleslav, Mladá Boleslav hebben allen een bijzonder mooi en schilderachtig centrum.

De bewegwijzerde route van Dolni Dvoriste tot Praag is deel van de EuroVelo 7 in wording en vanaf Tábor ook van de Greenways Praag-Wenen.

Zwaarte

De wegen zijn vrij rustig, maar vaak van matige kwaliteit met gaten in het asfalt. Met gemiddeld ruim 12 meter per kilometer klimmen (over het hele traject), kun je deze sectie van Ring 3 wel zwaar noemen, temeer daar dit klimmen dagelijks over vele korte klimmen is verdeeld. Hellingen zijn vaak 8-10%, vooral op route 12. Er is zelfs een stuk van ruim 1 km met 15-18% waar  onbepakte mountainbikers gaan lopen…

Meer informatie: we hebben een Europafietsersbrochure samengesteld met aanwijzingen voor dit traject van Ring 3, inclusief een doorsteek langs Praag. Hierin vind je ook een lijst met overnachtingsmogelijkheden.

Boek, kaart en gps

De route is ingetekend op de diverse Tsjechische fietskaarten van SHOCart, in de brochure vind je de details en kaartnummers.
Voor het traject van Tabor tot Praag (route 11) kun je ook gebruikmaken van de Greenways Wenen-Praag. Van deze laatste route is een beschrijving te vinden op de website van Greenways.  Van dit traject is een kaart van SHOcart te bestellen.

Europafietsers heeft voor dit traject een gps-track

240 km
Dolni Dvoriste - Praag
3-4 dagen
Ja

Openbaar vervoer

Er is een goedkoop regionaal treinnetwerk in Tsjechië. Vanaf de grens is het mogelijk in Praag te komen.

Te combineren met

Deze route is te combineren met de volgende routes.

Routeboekje(s) en GPS

Met onderstaande link kun je de kaart bestellen bij de Webwinkel van Europafietsers. Ben je donateur van Europafietsers, log dan na het plaatsen van je bestelling(en) eerst in voordat je de bestelling gaat afronden.

Ervaringen van fietsers

Wil je graag vertellen waarom je deze route leuk vond, of wil je anderen laten delen in wat je beleefde? Wil je met ons een blog delen?
Vul dan hieronder je ervaring in. Je reactie wordt direct geplaatst.