Een fietstocht van vier dagen georganiseerd door een groepje vrijwilligers van Stichting Europafietsers. We fietsen met een groep van maximaal 30 personen langs het Nederlandse deel van de Limes-fietsroute  van Katwijk tot Xanten.
Limes is het Latijnse woord voor grens. De gehele Limes-fietsroute loopt van Katwijk in Nederland tot aan de Zwarte Zee in Roemenië  langs de noordgrens van het vroegere Romeinse rijk.

Natuurlijk gaan we niet alleen maar fietsen. We willen ook het één en ander te weten komen over die rare jongens, de Romeinen. Daarom gaan we fietsen in de Romeinenweek. Er zijn naast de permanent te bezoeken Romeinse historie, meer activiteiten gerelateerd aan de noordgrens van het Romeinse Rijk. We gaan onderweg uiteraard het één en ander daarvan bezoeken, gezamenlijk koffiedrinken en picknicken. We sluiten de dag af met een drankje, om de volgende dag weer met zijn allen de Limes te vervolgen.

Laat je verrassen en ga mee!

De tocht duurt vier dagen en je moet rekening houden met zo'n 39 à 60 km fietsen per dag en een beetje fietservaring zodat gemiddeld 18 km/uur geen moeite is.
We vertrekken op 28 april vanuit Katwijk en komen op 1 mei aan in Xanten. 

Je zorgt zelf voor je overnachting, diner en ontbijt. Deelnemers krijgen een lijst met overnachtingsmogelijkheden, waaronder hotels, campings, B&B, hostels en Vrienden op de Fiets. Deze dien je dan zelf te reserveren.
Europafietsers zorgt voor de koffie/thee onderweg en voor een  lunchpakket . Ook krijg je een routeboekje van deze Nederlandse Limes-fietstocht.
Voor dit alles vragen wij een bijdrage van € 75,- per persoon. 
Entrée voor culturele bezoekjes/activiteiten is gratis voor houders van de Museumjaarkaart. Niet houders betalen entreegeld aan de kassa van musea, maar dan geldt het groepstarief.

De eerste dag is Woerden onze bestemming, de tweede dag Maurik, de derde dag Nijmegen en op de laatste dag bereiken we Xanten.
Een bezoek aan het Romeinse fort/legerplaats Xanten aan het eind van onze route is absoluut een hoogtepunt.

Je kunt je aanmelden via het e-mailadres limes@europafietsers.nl
Je inschrijving is definitief na overmaking van € 75,-- naar Stichting Europafietsers, rekening NL62INGB0004291057 onder vermelding van: Limesfietstocht+postcode+huisnummer.
Doe dat snel, want de inschrijving sluit bij 30 inschrijvingen!