Spoor van de Vrijheid 'VéloPalise' !

Vier de Vrijheid, ervaar de inspanning,
deel de herinnering, maak de toekomst

Zuil Liberation RouteIn 2019 is het 75 jaar  geleden dat de bevrijding van Europa werd ingezet met de invasie in Normandië.
In het kader van ‘Europe Remembers 44-45, 75 jaar bevrijding’ wordt in samenwerking met Europafietsers, de stad Wageningen en ‘Liberation Route Europe’ een fietskampeertocht georganiseerd in de periode half augustus-half september 2019, waarbij de Stad Wageningen een centrale rol speelt bij de herdenkingen en ontmoetingen die onderweg zullen plaatsvinden.

Het traject volgt de door Europafietsers uitgegeven fietsroutegids ‘Spoor van de Vrijheid’ waarbij de ‘Voie de la Liberté’ de rode draad vormt. Deze route met kilometermarkering vormt het langste bevrijdingsmonument (1147 km) in Europa en loopt van de invasie-stranden in Normandië naar Bastogne met het Ardennenoffensief. Spoor van de Vrijheid fietst verder naar Nederland, naar de stad der bevrijding ‘Wageningen’.
De voorbereidingen voor de fietstocht van circa 5 weken zijn in volle gang. We zoeken nog fiets-deelnemers voor het geheel of voor delen van een weekje, maar ook begeleiders zoals chauffeurs (met of zonder eigen auto), catering of (foto-) verslaggevers. Daarnaast verwelkomen we bijdragen in de organisatie (van bijvoorbeeld de ontvangst in Wageningen).

Met name de donateurs uit de regio Wageningen nodigen we uit voor de informatiebijeenkomst op dinsdag 27 november 2018, die wordt gehouden bij Peerenboom Fietsen, Lawickseallee 5 in Wageningen. We beginnen om half acht en de koffie staat dan klaar! 
Voor meer informatie kunt u mailen naar roelandjanssen@hetnet.nl

Rondom de fietsroutegids ‘Spoor van de Vrijheid’ werd eerder aan de stad een zuil aangeboden, die geplaatst is nabij Museum de Casteels Poort. Een videoverslag van de onthulling door Burgemeester Geert van Rumund vind je op https://www.youtube.com/watch?v=CwTraqw_W8o