De app, die we samen met de Fietsvakantiewinkel hebben gemaakt, wordt steeds beter! De komende maand wordt een aantal nieuwe routes geplaatst en daarnaast zijn enkele routes, die al in de app te downloaden waren, verbeterd.

Van oudsher publiceren we onze routes in de papieren gidsen van uitgeverij Pirola. De gidsen geven veel informatie over de weg, de omgeving, bezienswaardigheden en vaak achtergronden van het thema van de route. Naast navigatieteksten vind je in de boekjes ook handige opzoeklijsten van accommodaties. Op onze website kun je de GPS-tracks downloaden die bij de route horen.

In de Route-App zijn de GPS-tracks opgenomen met een handige navigatiemodule en daardoor heb je geen eigen GPS-device nodig: de route kun je op je mobiele telefoon volgen. Ook kun je gemakkelijk navigeren naar in de app genoemde accommodaties en bezienswaardigheden, of naar andere die wat verder van de route liggen.

Een grote meerwaarde van de app is de eenvoudige mogelijkheid om afwijkingen en bijzonderheden te melden, waaronder de waardering van route, bezienswaardigheden en accommodatie. Daarmee houden we de routes actueel en correct en in de app verzamelen we de ervaringen van fietsers en delen die direct met de toekomstige gebruikers.

En de tijd dat we weer langere tochten kunnen maken komt steeds dichterbij. Gebruik dan de app eens! Hij is te vinden in de app-store onder “Fietsvakantiewinkel”. Nog lang niet alle routes van Europafietsers zijn er te vinden, maar daar wordt het komend jaar hard aan gewerkt. We gaan meer routes aan de app toevoegen en we zullen de kwaliteit en herkenbaarheid steeds blijven verbeteren.

In de loop van maart zullen de volgende routes van Europafietsers in de app staan: Groene Weg naar de Middellandse Zee (deel 1 en 2), Limes fietsroute (deel 1 en 2), St. Jacobs fietsroute (deel 1, 2, 3) en Midden Frankrijkroute. In de loop van het jaar (waarschijnlijk juni) verwachten we Spoor van de Vrijheid en de Katharen-Basken fietsroute te kunnen plaatsen.
We zijn benieuwd naar de ervaringen van fietsers!!