Spring naar content

Beurs voor de jonge fietsreiziger

Wat inspireert jou en voor welk thema zou je graag andere fietsers enthousiast willen maken? Ben je tussen 18 en 35 jaar oud ? Misschien dat een financiële impuls jou dichter bij de realisatie van je plan brengt.

Europafietsers ondersteunt je bij je plannen. Europafietsers is een niet-commerciële organisatie die het maken van meerdaagse fietstochten door Europa stimuleert. Het doel is fietsers te laten beleven hoe inspirerend het is om andere landschappen, mensen en culturen van heel dichtbij te leren kennen. Klik hier voor meer informatie over Europafietsers.

Een fietsbeurs van €2.000,- voor jonge fietsers is daarbij één van de middelen. Dit bedrag is een bijdrage in de kosten van de fietsreis die je zou willen maken en vormt een steuntje in de rug om je reis mogelijk te maken. De beurs wordt beschikbaar gesteld aan het meest creatieve of originele idee voor een meerdaagse fietstocht in Europa. Wil je bijvoorbeeld anderen enthousiast maken voor bijzondere duurzaamheidsinitiatieven, voor architectonische hoogstandjes of voor speciale landschappen? Meer informatie over de voorwaarden en procedure kun je hier downloaden (pdf, 168kB). Het aanvraagformulier kun je hier downloaden (docx, 72kB). Aarzel niet en dien een aanvraag in!

Alle inzendingen worden beoordeeld door een onafhankelijke jury. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de Fiets- en Wandelbeurs in Utrecht op 23 t/m 25 februari 2024.

Aanvragen voor de beurs kunnen met het aanvraagformulier worden ingediend tussen 1 oktober 2023 en 1 januari 2024, via emailadres jongerenbeurs2024@europafietsers.nl. Via dit emailadres kun je ook vragen stellen voor meer informatie