Deze route maakt deel uit van: Overige routes Frankrijk Ring 4

De route

Rondrit van 560 km die de hoofdsteden Bastia en Ajaccio met elkaar verbindt in 9 trajecten: van Bastia naar Ajaccio langs de kust, terug dwars door het binnenland. De route is een deel van Ring 4 van het Fietsweb. Daarnaast zijn nog 26 andere trajecten beschreven. Ook zijn diverse dagtochten vanuit bijvoorbeeld St. Florent, Calvi en Corte opgenomen.

Aanvullingen, GPS en overige informatie

Deze route is niet van Europafietsers. Daarom verwijzen we voor verdere informatie naar de website van de makers: www.opdefiets.net.

 

Luc Oteman

Routeboekje(s) en GPS

Met onderstaande link(s) kun je het gewenste boekje bestellen bij de Webwinkel van Europafietsers. Ben je donateur van Europafietsers, log dan na het plaatsen van je bestelling(en) eerst in voordat je de bestelling gaat afronden.

Fietsen op Corsica

Meer informatie

Hoe werkt het bestellen en donateursvoordelen

GPS

Deze route is niet van Europafietsers. Voor GPS-informatie verwijzen we naar de website van de maker.

Opmerking melden

Heb je opmerkingen of suggesties over deze route, de overnachtingen of vervoer? Laat het ons weten! Geef ook aan om welke druk van het routeboekje (jaar) het gaat en op welk kaartnummer en op welke km de melding betrekking heeft.

Selecteer het betreffende deel van de route. Bestaat de route uit 1 deel, kies dan Nvt
Van de routegids (alleen cijfers, bv 2014)
Geef bij elke opmerking ook aan op welk kaartnummer en welke km de melding betrekking heeft.
Voorletter(s)/voornaam + tussenvoegsel + Achternaam
Vermeld eventueel je telefoonnummer, zodat we je kunnen bellen als dat nodig is.
Is er een bestand (tekst, kaart, plaatje, foto, etc.) dat meegezonden moet worden ?
Bestanden moeten kleiner zijn dan 2 MB.
Toegestane bestandstypen: gif jpg png txt rtf pdf doc docx odt xls xlsx gz zip gpx.
Voor meer informatie kijk op de pagina met ons Privacyreglement
To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Ervaringen van fietsers

Wil je graag vertellen waarom je deze route leuk vond, of wil je anderen laten delen in wat je beleefde? Wil je met ons een blog delen? Vul dan hieronder je ervaring in. Je reactie wordt direct geplaatst.

Reacties

Van maandag 3 t/m donderdag 20 juli 2017 hebben mijn man en ik over Corsica gefietst. We hebben heen en terug de Ferry vanuit Livorno genomen, daar 2 keer op de camping overnacht waar de auto mocht blijven staan, gedurende onze fietstocht over Corsica.

We fietsten eerst  Cap Corse rond vanuit Bastia en vervolgens via St. Florent, Calvi naar Porto. Wat een prachtig stuk tussen Porto en Piana met de rode rotsen. Via Ajaccio en Propriano nar Bonifacio gefietst. Onderweg gestopt bij Filitosa, een historische vindplaats met menhirs van 8.000 jaar oud. Prachtig! Rustdag in Bonifacio. Daarna langs de oostkust naar Solenzara waar vandaan we het binnenland ingegaan zijn naar Ghisoni. We fietsten door prachtige kloven en klommen van zeeniveau naar 66o m. Door naar Corte waar weer een rustdag wacht. Vervolgens via Ponte Leccio en Folleli weer terug naar Bastia om weer over te steken naar Livorno.

Een prachtige fietstocht met soms flinke klimmen, maar dat wordt ruimschoots goed gemaakt door de prachtige natuur. Ook de Franse automobilisten zijn zeer vriendelijk en wachten met inhalen of gaan ruim om je heen. Veel Bon Courage gehoord en flessen water gekregen. Een heerlijke fietsvakantie!

Reactie toevoegen

Deze wordt niet getoond aan gebruikers
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Een vraag ter preventie van spam: 1 woord, 5 letters