Overzichtskaart FietsWebHet GPS-team en het Webteam zijn alweer een tijdje geleden in contact gekomen met Lon Boonen, een enthousiaste fietser en zeer deskundig programmeur, die goede ideeën had om de webkaart te verbeteren waarmee de kaart veel beter te gebruiken zou zijn om een fietsvakantie voor te bereiden.
Zijn motto: “Het lijkt me leuk jullie te helpen om meer mensen op de fiets te krijgen”.
Lon dacht daarbij o.a. aan het toevoegen van een hoogteprofiel van de route en van foto’s van de omgeving. 
Na een presentatie van de mogelijkheden te hebben gezien, werden de leden van beide teams ook enthousiast en is Lon, op vrijwillige basis, aan de slag gegaan. Project Yonder was geboren.

Na uitwerken van allerlei ideeën en doorvoeren van diverse verbeterslagen, is nu het moment gekomen dat de nieuwe Yonder-webkaart in gebruik is genomen. 
De bestaande functie van de webkaart (een overzicht van alle routes die op de website van Europafietsers zijn te vinden) is uiteraard blijven bestaan, maar als je een route selecteert, zie je de extra functies die de oude kaart niet had:

-    Routeweergave van de hele route of evt. van een deel of een variant;
-    Hoogteprofiel (incl. hellingspercentages boven de 3%);
-    Je kunt de hele route zien, maar ook ingedeeld in (in te stellen) fietsdagen;
-    Fotobalk met diverse bezienswaardigheden zoals ‘Natuurlijke schoonheden’;
-    Links naar online reisverslagen van fietsers.

Voorbeeld van een route    Voorbeeld van een Reisverslag

Veel opties zijn zelf in te stellen. Heb je bijvoorbeeld geen behoefte aan de fotobalk of de dagindeling, dan zet je die eenvoudig uit.
We zijn benieuwd wat je van deze nieuwe mogelijkheden vindt.

Is het niet helemaal duidelijk hoe het werkt, op de pagina Uitleg Europafietsers-webkaart staat een toelichting op de kaart.
Heb je daarna toch nog een vraag of heb je een reactie op de kaart, stuur een bericht via Reactieformulier nieuwe Webkaart
En heb je nog een leuk online reisverslag van één van de routes op de kaart en wil je dat hier laten toevoegen, vul dan het formulier in op Inzending Reisverslag.

Nieuwsgierig geworden? Neem eens een kijkje. Het is echt heel mooi geworden!
We hopen dat we met de Yonder-kaart fietsers veel voorpret zullen geven bij de voorbereiding van een (volgende) fietsvakantie!