Europafietsers organiseert elk jaar een fotowedstijd onder de donateurs en andere actieve fietsers door Europa. Dit jaar werden 185 foto’s ingezonden door 54 deelnemers. De website-redactie put graag uit de foto’s om deze website van aantrekkelijk en inspirerend beeldmateriaal te voorzien.

Afgelopen maand zijn alle donateurs uitgenodigd per e-mail te stemmen op 25 geanonimiseerde, genomineerde foto’s, zichtbaar op onze fotowedstijd pagina. Om zoveel mogelijk inzenders een kans op een prijs te gunnen, keren we bij het toekennen van de prijzen niet meer dan één prijs per inzender toe. Zo zijn er dit jaar 3 van de 5 prijswinnaars met meerdere inzendingen. Bij elke foto vermelden we het aantal stemmen.

Op basis van 1.470 uitgebrachte stemmen door 490 personen, zijn de volgende prijswinnaars uit de bus gekomen:

Eerste prijs: Jeroen Wisse met de genomineerde foto's 23, 5 en 11 met respectievelijk 150, 118 en 113 stemmen

Reitsma's Route naar Rome, Reschenpas (150 stemmen)

 Reitsma's Route naar Rome, Weilheim (119 stemmen)

Fietsen naar Barcelona, Thuir (113 stemmen)

Tweede prijs: Wim Halink  met de genomineerde foto 22 met 109 stemmen

Fietstocht Madrid-Lissabon (109 stemmen)

Derde prijs: Jos Oude Oosterik met de genomineerde foto's 20 en19 met respectievelijk 96 en 67 stemmen

"Afzien", Zilverroute, Andalusië (96 stemmen)

"Herfstlicht", Radweg 1, Teutenburgerwald (67 stemmen)

Vierde prijs: Hans van der Veeke met de genomineerde foto's 9 en10 met respectievelijk 72 en 70 stemmen

"Vrij Uitzicht", Route Hasparren - Bayonne (72 stemmen)

"Pottenkijkers", Route Normandie en Bretagne (70 stemmen)

Vijfde prijs: Roelof Kruijer met de genomineerde foto 2 met 63 stemmen

"Tot hier en niet verder", Route 1 westkust Jutland ter hoogte van Ribe (63 stemmen)

 

Al deze prijswinnende foto's zijn, op A4 afgedrukt, te zien op onze Europafietsers-stand op de Fiets- en Wandelbeurs aanstaande 2, 3 en 4 maart in de Jaarbeurs in Utrecht.

Als reactie op onze uitnodiging om ook foto’s in te zenden voor een aanvullende wedstijdcategorie, thema "Toen en nu”, zijn helaas slechts 2 inzendingen ontvangen. We hebben dit wedstijdonderdeel gecancelled, contact opgenomen met de inzenders en hen een fietsgids naar keuze aangeboden.

Onder de deelnemers aan onze stemronde hebben we 10 fietsgidsen naar keuze verloot. De winnaars van deze verloting zijn: Hans Blus, Paul de Bruijn, Freek van Leeuwen, Hans Ros, Ellen Janse, Dirk Heslinga, Piet Willeboordse, Francien Pingen, Dory Abrahamse en André Boots.

Alle prijswinnaars hebben inmiddels persoonlijk bericht gekregen.

Het bestuur en het fotowedstrijd-team van Europafietsers feliciteert de prijswinnaars van harte en bedankt alle andere inzenders van foto’s voor hun deelname.

In het voorjaar maken we via een nieuwsbericht op deze website en in de digitale nieuwsbrief aan de donateurs nadere informatie bekend over de fotowedstrijd 2018. Graag nodigen we alle enthousiaste en fotograferende fietsers weer uit, hun beste foto's in te zenden.

 

Europafietsers fotowedstrijd-team