Spring naar content

Routes op de kaart

Op de kaart vind je een netwerk van de belangrijkste Europese fietsroutes: routes ontwikkeld door Europafietsers (in rood), de routes van andere auteurs (in blauw) en de verbindende Ringen (in groen). Meer informatie.

Over de kaart

De kaart is bedoeld als hulpmiddel om een beeld van een fietsroute te krijgen (route verkennen). De kaart heeft geen functionaliteit om de route exact te plannen.

Hoe werkt de kaart?

Je kunt de routes (redelijk) gedetailleerd bekijken door op de kaart de routelijn aan te klikken. Je krijgt dan alleen de geselecteerde route in beeld met onder de kaart een hoogteprofiel, dagindeling en fotobalk met linkjes naar artikelen op WikiPedia. Bovenaan, in de blauwe balk, kun je op de titel van de route doorklikken naar de betreffende routepagina met meer informatie over de geselecteerde route (bijvoorbeeld info over de gps-track).

Er is ook een aantal opties in te stellen (o.a. opties die de berekening van de dagindeling beïnvloeden). Voor uitleg hierover, zie ‘Uitleg Europafietsers-webkaart’ (opent in een nieuw tabblad).
Nog meer routes vind je op de pagina Fietsroutes.

Vragen?

Heb je een vraag over de werking van de kaart? Vul het Contactformulier in en kies bij onderwerp Website.