Spring naar content

Fietsroutes Schotland in onze Route app

Vanaf 1 mei stelt Europafietsers twee bijzondere routes door Schotland beschikbaar in de Route app. De app geeft mooie actuele informatie over fietsen in het ruige en overweldigende Schotland.
Beide Schotlandroutes gaan langs bruisende rivieren, onneembare kastelen en sfeervolle oude dorpen en steden. Erg mooi, steeds weer anders en volop ruimte om je heen.

Schotland 1 kun je starten bij Newcastle upon Tyne met de fietsroute langs Hadrian’s Wall. Dan wegdromen met Paul McCartney over de Mull of Kintyre, om via de Great Glen naar Loch Ness te fietsen. Hou je van bijzondere steden dan is Edinburgh een hoogtepunt op de terugweg van deze route.

Wil je nog meer rust, ga dan eilandhoppen vanuit Oban en neem de routes van Schotland 2 over de Hebriden. Je kunt langs de ruige westkust of met een extra lus over de Orkney’s en door de Hooglanden (EV12) langs Loch Ness weer terug.

Met beide apps kun je meerdere vakanties in Schotland doorbrengen, want ze bevatten diverse goed aangegeven prachtige fietsrondjes. Ook geven de apps een schat aan informatie over wat er onderweg te zien en te beleven valt. Naast mooie landschappen en grillige kusten, barst het onderweg van culturele en historische hoogtepunten.

De routes volgen zoveel mogelijk landelijke asfaltwegen zonder druk autoverkeer. De wegen zijn voor het grootste deel van goede kwaliteit. Er zijn ook fietspaden opgenomen die niet altijd geasfalteerd zijn, maar wel steeds goed te berijden. De route kent wat betreft klimmen en dalen een wisselend niveau. De heuvels zijn nooit erg hoog maar soms wel behoorlijk steil. Een vakantiefietser die niet gewend is om te klimmen, moet daar wel rekening mee houden.

De Route app is te vinden in de app-store onder “Fietsvakantiewinkel” en kun je gratis gebruiken. De routes koop je (voor € 4,99 per route[deel]) via de Europafietsers-webwinkel.

Deel deze pagina

Reacties

Reageren

Geef je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. ineke Brons-Griffioen
    op 9 mei 2024

    Het zijn twee fantastische routes, zeker de moeite waard om een keer te doen. De app’s zijn, wat ons betreft een grote verbetering van het systeem met boekjes! Interessant artikel en nodigd uit om donateur te worden van de europafietsers.