Spring naar content

Winnaars beurs voor de jonge fietsreiziger bekend.

Tijdens een feestelijke ceremonie reikte Europafietsers op 24 februari tijdens de Fiets en Wandelbeurs voor de eerste keer een beurs uit van €2.000,- aan Mari Bergsma en Eva Frenaij. Uit 24 aanmeldingen koos een onafhankelijke jury hun winnende fietsproject ‘Verrukkelijk vegetarisch op de Balkan’. De jury heeft alle inzendingen beoordeeld op uitvoerbaarheid, originaliteit, inspirerende kracht en communicatie. Het winnende plan, een combinatie van fietsen en eten, noemde de jury een ‘gouden combinatie.’

De winnaars trekken vanuit Italië via de Balkan naar Albanië. Onderweg bezoeken ze specialisten zoals een koksopleiding in Zagreb, een biologisch dynamische boer in Kosovo, leren ze paddenstoelen plukken van een chef-kok in Macedonië en bereiden een zondags feestmaal bij een familie in Slovenië. Daarover zullen ze in woord en beeld communiceren via diverse sociale media. Ook staat een publicatie achteraf in een of meer tijdschriften op de rol.

Met de beurs wil Europafietsers andere jonge fietsers enthousiast te maken voor meerdaagse fietstochten in Europa. Het succes van deze eerste editie smaakt naar meer: we hopen deze beurs ook voor 2025 te kunnen uitschrijven!  

Deel deze pagina

Reacties

Reageren

Geef je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *