Spring naar content

Route App

Al een tijdje is het mogelijk om gratis een App te downloaden (‘fietsvakantiewinkel’) op je smartphone. Daarin vind je een veelheid aan fietsroutes in binnen- en buitenland. Deze app is ontwikkeld door de Fietsvakantiewinkel samen met Europafietsers.

Binnen de app vind je veel fietsroutes die te koop zijn voor € 4,99 per route. Steeds meer EF-routes worden in de app opgenomen. Na aankoop is de route online te gebruiken. Ook kun je hem downloaden op je smartphone om de route zonder internetverbinding te volgen (offline). Binnen de app zijn voorzieningen te zien zoals hotels, campings, winkels en restaurants evenals hoogteprofielen.
Het fietsen met de route-app is heel gemakkelijk en vraagt nauwelijks kennis van GPS-apparaten en -techniek. Dat is een groot voordeel. Ook is het fijn dat je opmerkingen, correcties en reviews over route en voorzieningen direct in de app kunt melden.
Wanneer je alles uit de route wilt halen, is het nodig om naast de app ook de routegids te gebruiken. Daarin vind je immers veel meer achtergrondinformatie over de route, de bezienswaardigheden en landschappen. Bovendien is het handig om een back-up te hebben wanneer je apparatuur uitvalt.

Voor het gebruik van de smartphone op de fiets zijn extra voorzieningen gewenst, zoals extra stroom, waterdichtheid en goede bevestiging op het stuur. Zie daarvoor deze handleiding Smartphone navigatie (pdf, 2.2 MB) op onze website, met name het eerste hoofdstuk.

Voor de Route App bestaat een uitgebreide handleiding.
Heb je nog vragen of problemen? Vul het Contactformulier in en selecteer bij onderwerp ‘Route App’.

Terug naar overzicht fietsen met gps