Deze route maakt deel uit van: Overige routes Frankrijk

Rondrit langs kanalen en door wijngaarden

De Nederlandse versie van Le Tour de Bourgogne à Vélo (jaagpaden, spoortracés en departementale weggetjes) . Met startplaatsen in Dijon, Auxerre en Mâcon. Totaal 800 km. Met wat extra verbindingen. 

Aanvullingen, GPS en overige informatie

Deze route is niet van Europafietsers. Daarom verwijzen we voor verdere informatie naar de website van de makers: www.recreatief-fietsen.nl

 

Luc Oteman

Routeboekje(s) en GPS

Met onderstaande link(s) kun je het gewenste boekje bestellen bij de Webwinkel van Europafietsers. Ben je donateur van Europafietsers, log dan na het plaatsen van je bestelling(en) eerst in voordat je de bestelling gaat afronden.

Fietsen in Bourgondië

GPS

Deze route is niet van Europafietsers. Voor GPS-informatie verwijzen we naar de website van de maker.

Meer informatie

Hoe werkt het bestellen en donateursvoordelen

Ervaringen van fietsers

Wil je graag vertellen waarom je deze route leuk vond, of wil je anderen laten delen in wat je beleefde? Wil je met ons een blog delen? Vul dan hieronder je ervaring in. Je reactie wordt direct geplaatst.

Reacties

In juni (2019) fietsten wij het 'Rondje Bourgogne' en Camping Au Bois Joli in Andryes was ons beginpunt (en eindpunt).
Tegen een kleine vergoeding mochten wij tijdens onze fietstocht, onze auto op een veilig plekje op deze camping laten staan zodat wij zorgeloos op pad konden gaan.
Wij hebben bijna de hele route gefietst, alleen Dijon hebben wij overgeslagen. In plaats daarvan zijn wij vanaf Santenay over een stukje voormalige spoorweg tot Nolay gereden. Daarna waren wij op ons zelf aangewezen en ging het de rest van de dag op en neer met korte, maar flink steile stukken en afdalingen. Ook dit was een mooie tocht door verschillende kleine, oude dorpjes en de uitzichten onderweg waren prachtig. Uiteindelijk kwamen wij vlak voor Pouilly-en-Auxois weer op de route.
Zoals gezegd hebben wij verder de route gevolgd, wij reden op onze GPS maar het boekje was een welkome aanvulling met veel achtergrondinformatie waar wij onderweg ook veel plezier aan hebben gehad.
Gedurende de tocht was het nog heerlijk rustig (nog geen hoogseizoen) en op sommige stukken kwamen wij geen mens tegen. 
Het noordelijke gedeelte van de route kent nog wat onverharde stukken/single tracks maar is ook prima te rijden, in Migennes hebben wij alleen nog even geworsteld met de stationstrap en moesten wij de fiets naar beneden tillen.
Uiteindelijk zijn wij na 9 fietsdagen weer bij ons beginpunt teruggekeerd. 
Wij kijken met veel plezier terug op de tocht, vooral door de mooie route en natuurlijk ook door alle bijzondere ontmoetingen onderweg.
Eventueel voor een impressie van onze tocht zou je even een kijkje op onze website kunnen nemen:
www.bijtenhoorn.nl/2019/06/10/fietsen-in-bourgondie-inleiding

Wij reden in 2016 deze route, zie hier ons fotoverhaal:

fietsenchrislu.wordpress.com/2016/08/15/tour-de-bourgogne-a-velo-2016

In 2015 deze route gereden. Lees alles op: www.lieverseprudon.nl/reisverslagen/fietsen-in-bourgondie-2015/