Deze route maakt deel uit van: Overige routes Frankrijk

en het Canal de Garonne

Vlak fietsen in het zuiden van Frankrijk: over oude jaagpaden langs de kanalen, van Atlantische Oceaan naar de Middellandse Zee. Bij Bordeaux over een voormalige spoorlijn. Geschikt voor iedereen, jong of oud, getraind of niet. Ruim 525 km lang, is in beide richtingen beschreven en voorzien van kaartjes 1: 100.000.

Aanvullingen, GPS en overige informatie

Deze route is niet van Europafietsers. Daarom verwijzen we voor verdere informatie naar de website van de makers: www.recreatief-fietsen.nl

 

Luc Oteman

Routeboekje(s) en GPS

Met onderstaande link(s) kun je het gewenste boekje bestellen bij de Webwinkel van Europafietsers. Ben je donateur van Europafietsers, log dan na het plaatsen van je bestelling(en) eerst in voordat je de bestelling gaat afronden.

Fietsen langs het Canal du Midi

GPS

Deze route is niet van Europafietsers. Voor GPS-informatie verwijzen we naar de website van de maker.

Meer informatie

Hoe werkt het bestellen en donateursvoordelen

Ervaringen van fietsers

Wil je graag vertellen waarom je deze route leuk vond, of wil je anderen laten delen in wat je beleefde? Wil je met ons een blog delen? Vul dan hieronder je ervaring in. Je reactie wordt direct geplaatst.

Reacties

Het gedeelte van Sète naar Agde is prima, mooi langs de Middellandse Zee. Vanaf Agde is het een slecht pad, smal, zand, stenig en kuilen. De weg naar de vuurtoren is beter die over te slaan. Heel veel kuilen en stenen, met bepakking erg slecht te doen. Bij Beziers is het weer een mooi gedeelte, maar na Beziers is het weer erg slecht. Wij hebben daar eerst de 'witte weggetjes' genomen maar uiteindelijk kom je op de D-weg uit met veel verkeer. Tot Castelnaudary de D-weg 6113 gevolgd. Vanaf Castelnaudary is het een mooi fietspad langs het Canal. Dit was ook de ervaring van meerdere fietsers.

Wij fietsten de route in juni in de omgekeerde richting. Het pad langs het Canal du Garonne is zalig fietsen, maar in de buurt van Castelnaudary en Carcassonne is dit pad de naam 'piste cyclable' echt niet waard. Bijzonder jammer dat dit niet beter onderhouden wordt.