Deze route maakt deel uit van: Overige routes Frankrijk

en het Canal de Garonne

Vlak fietsen in het zuiden van Frankrijk: over oude jaagpaden langs de kanalen, van Atlantische Oceaan naar de Middellandse Zee. Bij Bordeaux over een voormalige spoorlijn. Geschikt voor iedereen, jong of oud, getraind of niet. Ruim 525 km lang, is in beide richtingen beschreven en voorzien van kaartjes 1: 100.000.

Aanvullingen, GPS en overige informatie

Deze route is niet van Europafietsers. Daarom verwijzen we voor verdere informatie naar de website van de makers: www.recreatief-fietsen.nl

 

Luc Oteman

Routeboekje(s) en GPS

Met onderstaande link(s) kun je het gewenste boekje bestellen bij de Webwinkel van Europafietsers. Ben je donateur van Europafietsers, log dan na het plaatsen van je bestelling(en) eerst in voordat je de bestelling gaat afronden.

Fietsen langs het Canal du Midi

GPS

Deze route is niet van Europafietsers. Voor GPS-informatie verwijzen we naar de website van de maker.

Meer informatie

Hoe werkt het bestellen en donateursvoordelen

Ervaringen van fietsers

Wil je graag vertellen waarom je deze route leuk vond, of wil je anderen laten delen in wat je beleefde? Wil je met ons een blog delen? Vul dan hieronder je ervaring in. Je reactie wordt direct geplaatst.

Reacties

Na weken geklommen te hebben, zagen we uit naar een vlakke fietstocht langs het kanaal du Midi. Dat bleek dat echter minder een succes. Wat ons betreft is dit de naam fietspad niet waardig. Het is een prima mountainbike trail, maar niet te fietsen met een trekkingbike met bepakking. Delen zijn fietsbaar, maar delen ook echt niet. Zolang het niet is geegaliseerd graag een alternatief via de normale wegen

 

Vorig jaar ri Bordeaux gefietst. Mooie route met veel leuke plaatsjes. We zijn nu de route van Moissac naar Bezoers aan 't fietsen. Eerst nog mooi maar daarna bij Toulouse veel industrie. We werden door medefietsers al gewaarschuwd over de slechte weg. Maar dachten ach ... Na 10 km alleen maar hobbelig, grote boomwortels, stenen etc. Soms nog een beetje keienpad. We zijn bij Homs eraf gegaan over een D-weg die redelijk parallel loopt. Er even weer op om daarna weer via een D-weg naar Capestang te gaan. Officieel is het een wandelroute. De route is erg saai. Of je moet heel veel van water houden en sluisjes iets bijzonders vinden. Onderweg koffie? Niet echt veel. Watertappunten? Valt tegen. We rijden door naar Beziers, dan naar Bedarieux (passa pais) via Mazamet naar Moissac. Hopen dat het leuker wordt. Canal Midi valt tegen ...

Het gedeelte van Sète naar Agde is prima, mooi langs de Middellandse Zee. Vanaf Agde is het een slecht pad, smal, zand, stenig en kuilen. De weg naar de vuurtoren is beter die over te slaan. Heel veel kuilen en stenen, met bepakking erg slecht te doen. Bij Beziers is het weer een mooi gedeelte, maar na Beziers is het weer erg slecht. Wij hebben daar eerst de 'witte weggetjes' genomen maar uiteindelijk kom je op de D-weg uit met veel verkeer. Tot Castelnaudary de D-weg 6113 gevolgd. Vanaf Castelnaudary is het een mooi fietspad langs het Canal. Dit was ook de ervaring van meerdere fietsers.

Wij fietsten de route in juni in de omgekeerde richting. Het pad langs het Canal du Garonne is zalig fietsen, maar in de buurt van Castelnaudary en Carcassonne is dit pad de naam 'piste cyclable' echt niet waard. Bijzonder jammer dat dit niet beter onderhouden wordt.