Deze route maakt deel uit van: Overige routes Groot-Brittannië en Ierland

De route

Een rondrit van 1.300 kilometer door de mooiste delen van Ierland over een uitgebreid netwerk van stille plattelandswegen waarop je prima kan fietsen, zonder veel steile hellingen.  In de nieuwe druk wordt ook het stille Donegal meegenomen, langs schilderachtige wegjes en de Wild Atlantic Way. Ook is er een variant naar de veerhaven van Rosslare in het zuiden. 

Aanvullingen, GPS en overige informatie

Deze route is niet van Europafietsers. Daarom verwijzen we voor verdere informatie naar de website van de makers: www.cyclingeurope.nl.

 

Paul Benjaminse

Te combineren met

Deze route is te combineren met de volgende routes.

EuroVelo 1: valt samen van Belfast tot New Ross

Routeboekje(s) en GPS

Met onderstaande link(s) kun je het gewenste boekje bestellen bij de Webwinkel van Europafietsers. Ben je donateur van Europafietsers, log dan na het plaatsen van je bestelling(en) eerst in voordat je de bestelling gaat afronden.

Groene Ronde van Ierland

GPS

Deze route is niet van Europafietsers. Voor GPS-informatie verwijzen we naar de website van de maker.

Meer informatie

Hoe werkt het bestellen en donateursvoordelen

Ervaringen van fietsers

Wil je graag vertellen waarom je deze route leuk vond, of wil je anderen laten delen in wat je beleefde? Wil je met ons een blog delen? Vul dan hieronder je ervaring in. Je reactie wordt direct geplaatst.

Reacties

In 2018 heb ik de Groene Ronde van Ierland gefietst, inclusief aanloop en naloop door Engeland, Schotland en Wales. Een prachtige reis - wat een geweldig mooi land. Mijn ervaringen heb ik bijgehouden in dit blog.

Ons reisverslag van onze fietsvakantie 2019 is te vinden op: www.wikno.nl/2019/index.php

Ik heb een groot deel van deze route gefietst in juni 2016, maar ik heb met name aan het begin voor een andere route gekozen, omdat ik het noorden van Noord-Ierland en Donegal niet over wilde slaan. Verslagen per dag, mijn route en wat statistieken etc staan op mijn blog: http://martienontour.weebly.com/2016-ireland

In 2011 hebben we deze route gefietst.

je kunt het reisverslag hier vinden: www.vanderveeke.net/fiets2011/fietsen.htm