Spring naar content

Fietsen naar Venetië

 • Afstand: 1.583 km
 • Antwerpen/Tilburg – Venetië
 • Duur: 20-25 dagen
 • Bewegwijzerd: nee

Route van Paul Benjaminse

De route

De route naar Venetië begint zowel in Amsterdam als Antwerpen. Amsterdam wordt wel het Venetië van het noorden genoemd, maar Antwerpen had vroeger meer handelsbetrekkingen met Venetië.

In het begin van deze route worden enkele historische stadjes in Vlaanderen aangedaan. Daarna is het vooral de natuur die deze route kenmerkt met een kleine onderbreking voor de stad Nancy. De route voert door het hart van de Ardennen en Luxemburg en volgt over een groot deel van Lotharingen het dal van de Moezel. Na de Vogezen volgt de Elzas en de Jura om de mooie hoofdstad Bern te bereiken. Het tweede deel van deze route kent een fraai verloop door het Berner Oberland en voert hierna over de Simplon naar Italië.

In Italië worden vrijwel alle Italiaanse meren aangedaan, alsmede de historische steden die hier vaak aan liggen zoals Como, Bergamo, Brescia, Verona, Vicenza, Padua en tenslotte Venetië. Het tweede deel van deze route is dan ook voornamelijk meer cultureel van aard.

De route bestaat uit 2 delen:

 • Deel 1: Antwerpen/Tilburg – Bern/Basel
 • Deel 2: Bern (of Bazel) – Venetië

Let op: Deel 1 is komen te vervallen. Daarvoor in de plaats: Fietsen naar Rome Deel 1. Deze route heeft een aparte zijtak waarmee je in de Jura aansluit op deel 2 van de Venetië-route.

Routeboekjes bestellen

Meer informatie over het bestellen en donateursvoordelen

GPS-track downloaden

Deze route is niet van Europafietsers. Voor GPS en meer informatie verwijzen we naar de website van de maker.

Deel deze route

Ervaringen van fietsers

Wil je graag vertellen waarom je deze route leuk vond, wil je anderen laten delen in wat je beleefde of wil je met ons een blog delen? Vul dan hieronder je ervaring in.

Heb je vragen over de route, dan kun je (als je donateur bent) beter je vraag stellen op het Forum, daar is het makkelijker om met anderen in contact te komen. Of je stuurt je vraag in via Contact - onderwerp Algemeen.

Deel jouw ervaring

Deel je ervaring

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. De eerste 850 km van Tilburg tot Bern heb ik via de ‘oude’ route naar Venetië gereden en daarna via de Simplonpas Italië tot voor het Lago di Maggiore. Deel 2 naar Venetië komt vast later nog wel. Lees hier het verslag.

  1. Dag Henrik,
   Wij zitten momenteel in Biel en zijn voornemens de Simplonpas te nemen. Op weg naar Turijn.

   Is de Simplon pas goed en veilig fietsbaar betreffende (vracht)verkeer?

   groet,

   pascal

 2. Wim en Joke
  op 15 december 2018

  Fietsvakantie 2012: Tilburg – Venetië

 3. Jelle Jan Klinkert
  op 13 februari 2017

  Je kunt onze ervaringen uitgebreid lezen op: 2013 Fietsen naar Venetië