Spring naar content

Nice – Venetië

Door de Alpen en langs de Po

  • Afstand: 1.000 km
  • Nice – Venetië
  • Duur: 15-20 dagen
  • Bewegwijzerd: nee

Deze schakel in Ring 4 verbindt Zuid-Frankrijk met de Adriatische Zee

Het is een uitdaging om aan de drukke kust bij Nice en Menton een fietsbare grensoversteek te vinden. Eenmaal in Ventimiglia buigt de route het binnenland in met soms lange klimmen. Uiteindelijk komen we bij de Po, waar inmiddels gewerkt wordt aan een infrastructuur voor fietsers. De route voert door Turijn, langs Pavia en Piacenza naar Chioggia, waar we de boot over de lagune nemen naar Venetië.

De route

Langs de Po staan (soms) bordjes van Cyclovia 2. Maar wegdek en kwaliteit van de bewegwijzering laten zeer veel te wensen over. Het is de bedoeling dat deze route deel gaat uitmaken van het EuroVelo netwerk, een sectie van EuroVelo 8. Tot nu toe lijkt dat nog niet erg te vorderen. Landschappelijk is er langs de Po weinig interessants te verwachten.

Praktische informatie

Lange klimmen in het deel wat in de uitlopers van de Alpen ligt, deels rustige wegjes en fietspaden, maar ook slecht wegdek langs de Po.

De route is in ontwikkeling. De brochure wordt niet in de verkoop gebracht maar aan onze donateurs als proefversie gratis ter beschikking gesteld. Europafietsers verwacht dat alle donateurs die deze versie gebruiken, hun eigen aanvullingen geven. Het informatiepakket bestaat uit:

  • Navigatietekst in één richting, géén kaartjes
  • Aanwijzingen over de bewegwijzering
  • Indicaties over zwaarte en wegkwaliteit
  • Aanbevolen kaartmateriaal
  • GPS-track

Downloaden van dit pakket kan via de link onder ‘Brochure downloaden’.

Deze route is te combineren met de volgende routes:

Brochure downloaden

Laatste wijzigingen op de route

Bekijk de opmerkingen of geef zelf een wijziging door

Deel deze route

Ervaringen van fietsers

Heb je iets op te merken over een Europafietsers-route, bijv. foutjes in de route, een gesloten accommodatie, of juist een leuk adresje dat jij hebt gevonden? Stuur dan een Opmerking in. Wil je graag vertellen waarom je deze route leuk vond, of wil je anderen laten delen in wat je beleefde? Wil je met ons een blog delen? Vul dan hieronder je ervaring in.

Deel jouw ervaring

Deel je ervaring

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *