Onbegrensd fietsen naar Rome

Fietsen naar Rome…het is eigenlijk net als fietsen naar Santiago: een prachtige route en een spiritueel doel er bij. Er is onderweg naar Italië al heel veel te zien: dat kan een vakantie op zichzelf vormen. In Italië zullen velen al die hele oude steden willen bezoeken, die niet voor niets zo beroemd zijn.

  • Deel 1 - 620 km voert je door België, door de diepe dalen van Luxemburg en de golvende akkers van Lotharingen, dan via de Elzas naar Basel.
  • Deel 2 - 820 km brengt je rustig naar de Alpen, waar men kan kiezen tussen fietsen over de Splügenpas of met de trein omhoog naar St. Moritz. Daarna afdalen naar Italië. Over dijkweggetjes in de Povlakte gaat het via de laagste passen over de Apennijnen naar Florence.
  • Deel 3 - 400 ~ 600 km Met enkele varianten gaat het door de mooiste landschappen en steden van Toscane naar Rome.

Zwaarte

Deel 1 is niet moeilijk. Deel 2 is zwaar, met diverse beklimmingen in Alpen en Apennijnen. Deel 3 is in Toscane liefelijk, maar voor velen onverwacht net zo zwaar als de Alpen. Beginnend in Rome, en onvoldoende gewend, kan dat extra problemen met de conditie opleveren.

Aanvullingen, GPS en overige informatie

Deze route is niet van Europafietsers. Daarom verwijzen we voor verdere informatie naar de website van de makers: Cyclingeurope 

Er bestaat een tweede -even gewaardeerde- oostelijker route naar Rome van een Nederlandse samensteller: Reitsma (Reitsma's Route naar Rome). Op verschillende punten zoals Feldkirch, Florence, Siena en Assisi kan er van route gewisseld worden.

Ook is er een, beknopt beschreven, historische route van de Groningse pelgrim Emo. Zie hiervoor: Emo's Reis

Boek en kaart 

Naast de 3 boekjes is een overzichtkaart van de doorkruisde gebieden handig, maar niet strikt noodzakelijk.
 

ca. 2.000 km
ca. 4-6 weken
Paul Benjaminse

Openbaar vervoer

Het openaar vervoer is vanaf Nederland tot ne met Zwitserland goed in orde, met heel veel fietsvervoersmogelijkheden.
In Italië houdt dat een beetje op. Wat voor fietsers wél handig is: per 2010 is er een city-night trein van München naar Rome v.v. - met fietsvervoer.

Te combineren met

Deze route is te combineren met de volgende routes.

Routeboekje(s) en GPS

Met onderstaande link(s) kun je het gewenste boekje bestellen bij de Webwinkel van Europafietsers. Ben je donateur van Europafietsers, log dan na het plaatsen van je bestelling(en) eerst in voordat je de bestelling gaat afronden.

Bestellen:

GPS

Deze route is niet van Europafietsers. Voor GPS-informatie verwijzen we naar de website van de maker.

Meer informatie

Hoe werkt het bestellen en donateursvoordelen

Ervaringen van fietsers

Wil je graag vertellen waarom je deze route leuk vond, of wil je anderen laten delen in wat je beleefde? Wil je met ons een blog delen?
Vul dan hieronder je ervaring in. Je reactie wordt direct geplaatst.

Reacties

De eeuwige stad is een doel op zich. Maar nog meer de wegen er naar toe! Of je het nu in een keer fietst, of, zoals wij in gedeelten; het is een ware belevenis. Zo krijgt het oude continent een extra dimensie.

Op een aantal pagina’s staan de samenvattingen van de fietsvakanties, die onderdeel zijn van deze route (zie link onderaan). Het laatste onderdeel is als blog in 2018 opgenomen.

Vele landschappen passeren. Je rijdt door oude bossen, langs rivieren en door dalen. Een uitdaging zijn de Alpen, maar zijn die eenmaal overwonnen dan kun je ‘alles’ aan. Na enkele Noord-Italiaanse meren volgt de Po-vlakte en de Apennijnen. Over oude vulkanen en langs de Tiber rij je Vaticaanstad in. Het is een oprechte aanrader!

https://fietskriebels.com/fietsen-in-het-buitenland/fietsen-naar-en-in-i...

 

Wij fietsten van Rome naar Nederland:
http://blijventrappen.nl/fietsroutes-rome-ijsselstein/

Wij hebben een geweldige reis gehad! Zie hier een korte filmpje van oze reis.

Inspirerend filmpje! Ook goed om te zien dat jullie tenminste wel helmen bij je hadden. smiley

Wat een leuk filmpje! Wij hebben verleden jaar Praag Amersfoort gedaan en zijn nu aan t oriënteren om naar Rome te gaan. Hebben jullie een blog? 

Groetjes Ria

Onze reiservaringen benjaminse route naar Rome lezen?
www.rollende.reislogger.nl