Deze route maakt deel uit van: Routes Europafietsers Frankrijk Italië Ring 4

Door de Alpen en langs de Po

Deze schakel in Ring 4 verbindt Zuid-Frankrijk met de Adriatische Zee

Het is een uitdaging om aan de drukke kust bij Nice en Menton een fietsbare grensoversteek te vinden. Eenmaal in Ventimiglia buigt de route het binnenland in met soms lange klimmen. Uiteindelijk komen we bij de Po, waar inmiddels gewerkt wordt aan een infrastructuur voor fietsers. De route voert door Turijn, langs Pavia en Piacenza naar Chioggia, waar we de boot over de lagune nemen naar Venetië.

De route

Langs de Po staan (soms) bordjes van Cyclovia 2. Maar wegdek en kwaliteit van de bewegwijzering laten zeer veel te wensen over. Het is de bedoeling dat deze route deel gaat uitmaken van het EuroVelo netwerk, een sectie van EuroVelo 8. Tot nu toe lijkt dat nog niet erg te vorderen. Landschappelijk is er langs de Po weinig interessants te verwachten.

Zwaarte

Lange klimmen in het deel wat in de uitlopers van de Alpen ligt, deels rustige wegjes en fietspaden, maar ook slecht wegdek langs de Po.

Boekje + GPS: alleen een download-brochure

De route is in ontwikkeling. De brochure wordt niet in de verkoop gebracht maar aan onze donateurs als proefversie gratis ter beschikking gesteld. Europafietsers verwacht dat alle donateurs die deze versie gebruiken hun eigen aanvullingen geven. Het informatiepakket bestaat uit:

  • Navigatietekst in één richting, géén kaartjes
  • Aanwijzingen over de bewegwijzering
  • Indicaties over zwaarte en wegkwaliteit
  • Aanbevolen kaartmateriaal
  • GPS-track
1.000 km
Nice - Venetië

Te combineren met

Deze route is te combineren met de volgende routes.

Routeboekje(s) en GPS

Geen routeboekje, wel een pakket met brochure en gps bestanden.

Opmerkingen

Voor het bijhouden van veranderingen hebben we de hulp van fietsers nodig: stuur je opmerkingen over de brochure of de track in! De (nog niet gecontroleerde) opmerkingen vind je hieronder. Deze kunnen belangrijk zijn voor wie nu op weg gaat of op weg is.

kaartkm heenkm terug+/-plaatssoortomschrijvingdoor wiejaar/maand
      Er zijn nog geen opmerkingen bij deze uitgave  

     +/-  :      + = erbij       - = vervallen    ! = let-op   ... = zie tekst
     soort:      C = camping   ChdH = B&B    H = hotel    F = fietsenmaker   W = winkel    P= picknick

Ervaringen van fietsers

Wil je graag vertellen waarom je deze route leuk vond, of wil je anderen laten delen in wat je beleefde? Wil je met ons een blog delen?
Vul dan hieronder je ervaring in. Je reactie wordt direct geplaatst.