Aanbevolen routes

In het Overzicht van routes vind je goede fietsroutes die in of door de Oost-Europese landen lopen. Deze routes zijn in het Nederlands beschreven, of vormen een schakel in ons netwerk “Fietsweb”. Van al deze routes vind je meer informatie op de betrokken pagina van onze website.

Andere routes

Tsjechië

  • Tsjechië heeft een goed netwerk van bewegwijzerde fietsroutes. In steden is het wel eens lastig zoeken, maar over het algemeen zijn de wegwijzers goed te vinden. De routes zijn ingetekend op de kaarten van SHOcart. De serie 1:100.000 voldoet, 1:60:000 is handig in stedelijk gebied. Kaarten bestellen.
    Let wel op: er zijn soms routes die wel op de kaart staan, maar in de praktijk niet of nauwelijks zijn aangegeven.
    Op internet is een goede website www.mapy.cz. De kaart kent diverse lagen die je kunt kiezen door linksboven “change map” aan te vinken. De versie “Tourist” toont de fietsroutes met nummer, mits je voldoende inzoomt (tenminste tot 1:50.000!). Fietsroutes zijn paars, de andere kleuren zijn wandelroutes of ATB-routes.
  • Op veler verzoek zijn we een service aangegaan voor mensen die in Tsjechië (taal)moeilijkheden ondervinden: een 24 uurs telefonische hulpdienst. Dat gebeurt door een door ons goed-bevonden organisatie, die daarnaast ook onderdak voor u kan regelen, vervoer aanbiedt, etc. Het is essentieel van tevoren een  overeenkomst te sluiten: het is géén ANWB-noodlijn.

Slowakije

Dezelfde SHOcart heeft ook kaarten van Slowakije. Kaarten bestellen.
Het werkgebied van www.mapy.cz strekt zich ook uit over Slowakije, Polen en Hongarije. Het is ons niet bekend hoe betrouwbaar de gegevens buiten Tsjechië zijn, al is de gezamenlijke geschiedenis van Tsjechië en Slowakije reden om aan te nemen dat de kaarten van Slowakije goed bruikbaar zijn.

Polen

Recent is de GreenVelo geopend: bijna 2000 km langs de grens met Rusland (Kaliningrad), Wit-Rusland en Oekraïne. De route is bewegwijzerd. Veel informatie is te vinden op www.greenvelo.pl. Een deel van de teksten is in het Pools.