Spring naar content

Fietsroutes

Op deze pagina vind je een overzicht van alle op deze website beschreven fietsroutes op alfabetische volgorde. Gebruik het filter om bijvoorbeeld een route te selecteren op land, lengte of moeilijkheidsgraad. Wil je liever routes op een kaart zien? Dat kan! Bekijk alle Europese fietsroutes op de kaart. Op de landenpagina’s vind je informatie over (fietsroutes in) landen en gebieden in Europa.

Wil je een opmerking over een Europafietsers-route doorgeven? Graag! Ga naar de betreffende route-pagina of vul het formulier Route-opmerking in.

Euroroute-R1

Fietsroute van Boulogne-sur-Mer (Frankrijk) naar St. Petersburg (Rusland). Steden, natuur en geschiedenis zijn afwisselende elementen in deze route.

EuroVelo 13, IJzeren Gordijn

Route langs de sporen van de Koude Oorlog, door alle mogelijke landschappen.

Noord Bohemen

Een overwegende rustige route die, via Praag, zuid-Tsjechië verbindt met Oder en Neisse.

Ostseeküsten-Radweg

Deze route langs de Oostzeekust verbindt Flensburg (Jutland fietsroute) met Rostock, Usedom (Ring 3) en Gdansk (Ring 4).

Ring 3

Door Europa’s mooiste bergen, heuvels en dalen. Geschikt als verbinding tussen diverse routes maar ook voor langere tochten.

Ring 4

Route met een grote variëteit aan landschappen: van de Atlantische Oceaan naar de Oostzee door 6 landen.

Venetië – Gdansk

Voor de avontuurlijke fietser: een route met veel afwisseling, deels door gebieden die toeristisch nog niet of nauwelijks zijn ontsloten.