Spring naar content

Fietsroutes

Op deze pagina vind je een overzicht van alle op deze website beschreven fietsroutes op alfabetische volgorde. Gebruik het filter om bijvoorbeeld een route te selecteren op land, lengte of moeilijkheidsgraad. Wil je liever routes op een kaart zien? Dat kan! Bekijk alle Europese fietsroutes op de kaart. Op de landenpagina’s vind je informatie over (fietsroutes in) landen en gebieden in Europa.

Wil je een opmerking over een Europafietsers-route doorgeven? Graag! Ga naar de betreffende route-pagina of vul het formulier Route-opmerking in.

Fietsen naar Praag

Praag is schitterend langs de Moldau gebouwd met de Karelsbrug als één van de mooiste bruggen van Europa. Voor fietsers blijft Praag lokken.

EuroVelo 13, IJzeren Gordijn

Route langs de sporen van de Koude Oorlog, door alle mogelijke landschappen.

Fietsen door Midden-Europa

De fietsroutes door Midden-Europa vormen een mooie verbinding tussen Ring 3 en Ring 4.

München – Regensburg – Plzen – Praag

Fietstocht tussen de twee prachtsteden München en Praag.

Noord Bohemen

Een overwegende rustige route die, via Praag, zuid-Tsjechië verbindt met Oder en Neisse.

Praag-Brno

Deze verbinding tussen Ring 3 (Praag) en Ring 4 (Brno) verlengt de route Fietsen naar Praag tot aan Ring 4. Vanuit Brno kun je naar Wenen (zuid) of Polen (noord) je reis voortzetten.

Ring 3

Door Europa’s mooiste bergen, heuvels en dalen. Geschikt als verbinding tussen diverse routes maar ook voor langere tochten.

Ring 3 in Tsjechie

Deze routes vormen een goede verbinding tussen Oostenrijk en Praag. De stadjes zijn prachtig en hebben allen een bijzonder mooi en schilderachtig centrum.

Ring 4

Route met een grote variëteit aan landschappen: van de Atlantische Oceaan naar de Oostzee door 6 landen.

Venetië – Gdansk

Voor de avontuurlijke fietser: een route met veel afwisseling, deels door gebieden die toeristisch nog niet of nauwelijks zijn ontsloten.