Spring naar content

Fietsen door Midden-Europa

 • Afstand: 2.000 km
 • Praag- Villach – Salzburg – Wenen
 • Duur: 30-40 dagen
 • Bewegwijzerd: nee

Route van Paul Benjaminse

De route

Fietsen door Midden-Europa is een ontdekkingsreis door het hart van het Oude Europa .De Midden-Europa-route is een netwerk aan routes die het midden doorsnijden van het Oude Europa, het oude Habsburgse Rijk. Deze route omvat de verbindingen tussen Praag en Slovenië en tussen Salzburg, Wenen en Bratislava. Binnen dit gebied liggen glooiende heuvels en brede rivierdalen zoals dat van de Donau, Enns, Moldau, Mur, Traun en Drau maar ook bergen zoals in het Salzkammergut en de Kalkalpen en de Karawanken op weg naar Slovenië. Voor de routes door de bergen moet wel wat geklommen worden, maar daar kan men voor kiezen. De meeste beklimmingen zijn slechts van korte duur. De fietsroute van jaar 2015, de Alpe Adria-route, is geheel opgenomen in de gids Salzburg – Venetië.

De fietsroutes door Midden-Europa vormen een mooie verbinding tussen Ring 3 en Ring 4. Er zijn twee delen, met enkele dwarsverbindingen. Door te combineren met de Ringen en dwarsverbindingen zijn diverse ronden te bedenken.

 • Deel 1: Praag-Ljubljana-Triëst-Istrië
 • Deel 2: Salzburg-Venetië. Deze laatste route loopt deels over hetzelfde traject als de Alpe-Adria Radweg.

Praktische informatie

Deze route is te combineren met de volgende routes:

Routeboekjes bestellen

Meer informatie over het bestellen en donateursvoordelen

GPS-track downloaden

Deze route is niet van Europafietsers. Voor GPS en meer informatie verwijzen we naar de website van de maker.

Deel deze route

Ervaringen van fietsers

Wil je graag vertellen waarom je deze route leuk vond, wil je anderen laten delen in wat je beleefde of wil je met ons een blog delen? Vul dan hieronder je ervaring in.

Heb je vragen over de route, dan kun je (als je donateur bent) beter je vraag stellen op het Forum, daar is het makkelijker om met anderen in contact te komen. Of je stuurt je vraag in via Contact - onderwerp Algemeen.

Deel jouw ervaring

Deel je ervaring

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Wim en Corrie
  op 4 januari 2016

  In 2015 (juni/juli) hebben wij deel 2 van deze tocht gereden van Salzburg naar Verona. Paul Benjaminse (auteur) heeft een fietsroute klaar van Venetië naar Verona. Hierover later meer.
  Wij zijn met de nachttrein van Arnhem naar Salzburg gegaan. Heerlijke verbinding. Daarna 2 dagen in Salzburg omdat we altijd relaxed onze vakantie willen beginnen en niet moe van alle voorbereidingen/werk/etc. Daarna deze prachtige tocht aangevangen. Hij is enorm mooi, afwisselend, zeer goed te fietsen met zeer gering klimwerk (1 vrij extreme klim). Vooral in Oostenrijk is het vinden van een camping geen probleem. In Italië is dit anders. Daar waren we al redelijk snel op hotels aangewezen helaas. Dit was onze 5e internationale fietstocht en deze staat mogelijk bovenaan de lijst.
  Wij wilden graag in Verona eindigen met een opera. Paul is momenteel bezig met een tocht en was zo vriendelijk om ons deze beschrijving alvast te geven. Achteraf hebben we hem niet gereden, omdat het meer dan 40 graden was en het landschap tussen de diverse steden nou niet dermate uitdagend is dat we hiervoor onszelf wilden pijnigen. We zijn dus lekker met de fiets in de trein van Venetië naar Padua gegaan en na daar 2 heerlijke dagen doorgebracht te hebben weer met de trein door naar Verona. Voor een paar euro sta je dan ook in Verona. In Verona is overigens een heeeerlijke camping, bovenop op een berg (sorry!, maar hij is het meer dan waard!!!) in een oud kasteel. Allemaal tentplekken, volop schaduw, en diverse terrassen met uitzichten over de hele stad. Wandelafstand zo’n 15 min. Een absolute topper!!!!
  We hebben een paar kleine aanvullingen op de routebeschrijving in de bijlage gezet. Deze hebben we overigens ook aan Paul gemaild, die ze op zijn website heeft geplaatst.
  Heel veel fietsplezier mocht je besluiten deze tocht ook te gaan maken.