Spring naar content

Ring 3 in Tsjechië

Van de Oostenrijkse grens naar Praag (Zuid-Bohemen)

  • Afstand: 240 km
  • Dolni Dvoriste – Praag
  • Duur: 3-4 dagen
  • Bewegwijzerd: ja

De route

Dankzij de prima bewegwijzerde fietsroutes van Tsjechië, vormen de routes 11 en 12 een goede verbinding tussen Oostenrijk en Praag. Het landschap is tamelijk eentonig: boerenland, hier en daar een stuk met bossen, en erg veel op en af. De stadjes zijn prachtig: Česky Krumlov, České Budĕjovice, Tábor, Stare Boleslav, Mladá Boleslav hebben allen een bijzonder mooi en schilderachtig centrum.

De bewegwijzerde route van Dolni Dvoriste tot Praag is deel van de EuroVelo 7 in wording en vanaf Tábor ook van de Greenways Praag-Wenen.

Praktische informatie

De wegen zijn vrij rustig, maar vaak van matige kwaliteit met gaten in het asfalt. Met gemiddeld ruim 12 meter per kilometer klimmen (over het hele traject), kun je deze sectie van Ring 3 wel zwaar noemen, temeer daar dit klimmen dagelijks over vele korte klimmen is verdeeld. Hellingen zijn vaak 8-10%, vooral op route 12. Er is zelfs een stuk van ruim 1 km met 15-18% waar onbepakte mountainbikers gaan lopen…

De route is ingetekend op de diverse Tsjechische fietskaarten van SHOCart, in de brochure vind je de details en kaartnummers.

Voor het traject van Tabor tot Praag (route 11) kun je ook gebruikmaken van de Greenways Wenen-Praag. Van deze laatste route is een beschrijving te vinden op de website van Greenways.  Van dit traject is een kaart van SHOcart te bestellen.

We hebben een Europafietsersbrochure samengesteld met aanwijzingen voor dit traject van Ring 3, inclusief een doorsteek langs Praag. Hierin vind je ook een lijst met overnachtingsmogelijkheden.

Deze brochure kun je downloaden via de link onder ‘Brochure downloaden’.

Er is een goedkoop regionaal treinnetwerk in Tsjechië. Vanaf de grens is het mogelijk in Praag te komen.

Deze route is te combineren met de volgende routes:

Ervaringen van fietsers

Wil je graag vertellen waarom je deze route leuk vond, wil je anderen laten delen in wat je beleefde of wil je met ons een blog delen? Vul dan hieronder je ervaring in.

Heb je vragen over de route, dan kun je (als je donateur bent) beter je vraag stellen op het Forum, daar is het makkelijker om met anderen in contact te komen. Of je stuurt je vraag in via Contact - onderwerp Algemeen.

Deel jouw ervaring

Deel je ervaring

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *