Deze route maakt deel uit van: Routes Europafietsers Balkan

Het Servische platteland

Deze verbinding tussen de Limesroute (Szeged) en  Belgrado ontsluit het noorden van Servië voor fietsers die de Donau afzakken (Passau-Wenen-Boedapest) en dat willen doortrekken naar die andere grote Donaustad: Belgrado. In combinatie met de Limesroute en met EuroVelo 6 (Donauroute) zijn diverse rondritten in het gebied van Oostenrijk-Hongarije-Servië-Roemenië samen te stellen.

De route

Uiteraard kun je na Boedapest de Donau blijven volgen, maar de puszta van Hongarije en het noord-Servische platteland geven aan deze variant een andere invalshoek. Bovendien kun je dan met Nederlandstalige routebeschrijvingen uit. Ooit gaat dit traject deel uitmaken van EuroVelo 11 (Noordkaap-Athene), maar daar is nog niets van te bespeuren. Wij kiezen voor goed fietsbare wegen, en vermijden onverharde stukken.

Zwaarte

De route is licht, er zijn vrijwel geen hoogteverschillen. Wel is in de omgeving van Belgrado vrij veel verkeer.

Boekje

Alleen een download-brochure! (pdf, 400kB)

  • Navigatietekst in één richting, géén kaartjes
  • Aanwijzingen over de bewegwijzering
  • Indicaties over zwaarte en wegkwaliteit
  • Adressen van campings en hotels
  • Aanbevolen kaartmateriaal

GPS-track is beschikbaar

215 km
Szeged tot Belgrado
2 dagen
nee

Nog meer Balkan-routes

Ruim een maand geleden konden we een lange Balkanroute aankondigen: Dwars door de Balkan. Deze route is in korte tijd al zeer populair, we zien dat de brochure al tientallen keren is aangevaagd. Daarom hebben we besloten om nog een route (weliswaar een veel kortere) toe te voegen: Szeged-Belgrado, een verbinding tussen onze Limesroute en de Servische hoofdstad. Een land-alternatief door puszta en platteland voor wie via de Donau (Wenen, Boedapest) de Balkan in wil trekken. De lezers van Fietsplan zullen gezien hebben wat de bron van deze route is. Ook hier beperken we ons tot een informatieve brochure en een gps-track, en we hopen op terugkoppeling van degenen die deze route rijden.

Veel fietsplezier gewenst!

Te combineren met

Deze route is te combineren met de volgende routes.

Routeboekje(s) en GPS

Geen routeboekje, wel een download-brochure en een gps-bestand

Opmerkingen

Voor het bijhouden van veranderingen hebben we de hulp van fietsers nodig: stuur je opmerkingen over de route in! De (nog niet gecontroleerde) opmerkingen vind je hieronder. Deze kunnen belangrijk zijn voor wie nu op weg gaat of op weg is.

Ervaringen van fietsers

Voor het bijhouden van veranderingen hebben we de hulp van fietsers nodig: stuur je opmerkingen over de route in! De (nog niet gecontroleerde) opmerkingen vind je hieronder. Deze kunnen belangrijk zijn voor wie nu op weg gaat of op weg is.