Bestelformulier GPS-Kaartservice

Europafietsers biedt aan donateurs een GPS-kaartservice gebaseerd op OpenSource achtergrondkaarten van grote delen van Europa (noord-west-oost-midden), samengesteld op basis van veel gereden routes en ieder bijna 4 GB groot. Deze kaarten zijn speciaal aangepast aan het lange-afstands-fietsen.

Ze zijn geschikt voor Garmin-apparaten met 'nieuwe' software (te herkennen aan het bestaan van 'activiteitsprofielen’), dat zijn verreweg de meeste.

Omdat de OS-moederkaarten steeds meer details bevatten, zijn we genoodzaakt tot splitsing over te gaan: naast de gewenste grote kaart wordt op dezelfde chip een perfect aansluitende kaart van de BeNeLux geleverd. Je gebruikt dan de kaart van het gebied waar je je bevindt.

Op aanvraag zijn ook speciale kaarten (tegen meerkosten) te verkrijgen, b.v. voor oude apparaten die maar 1 kaartbestand accepteren, of voor specifieke tochten zoals in een brede strook langs de Ringen 1, 2, 3 en 4.

We kunnen ook 2 hoofdkaarten op 1 chip leveren, dan verdubbelen de kosten.

De 4 hoofdkaarten zijn te gebruiken als achtergrondkaarten in het programmma 'basecamp' op de computer. Stop (voor snelheid) de chip dan in een kaartlezer of direct in de computer als dat mogelijk is.

De kosten per achtergrondkaart bedragen € 20,00. Dit is inclusief de BeNeLux-kaart, verzendkosten en een vergoeding voor de  makers van de kaarten (Europafietsers maakt hierop geen winst).

De kaarten worden naar keuze geleverd: 
  • op een microSD-chip
  • via een downloadlink waarmee je de benodigde bestanden zelf op een (zelf te kopen) microSD-chip (van 4 of 8 Gb, snelheidsklasse 10 of beter) kunt kopiëren. De kosten bedragen dan € 15,00 als vergoeding voor de kaartmakers.

De microSD-chip kan direct in het GPS-apparaat worden geplaatst (op de chip is dan nog voldoende ruimte voor de eigen te rijden sporen).
Op de chip staat tevens een toelichting en een gebruiksaanwijzing die op de pc kan worden geopend.

Let op: GPS-sporen/tracks van Europafietsers-routes staan niet op de kaarten, die kun je downloaden bij de betreffende routes op deze website, zodat je altijd over de meest recente kunt beschikken.

Op het bestelformulier wordt gevraagd voor welk type gps-apparaat de kaart geschikt moet zijn omdat op sommige apparaten deze kaarten niet werken.

Overzicht huidig aanbod

(klik op het kaartje om te vergroten)

Kaart 1: Noord  (Noordkaap, Ring4 noord, North Sea Cycle Route, Petersburg, Helsinki, IJsland, BeNeLux)

Kaart 2: Zuid-West (BeNeLux, Frankrijk, St. Jacobs fietsroute, Langs Oude Wegen, Normandië en Bretagne, Midden Frankrijkroute, Katharen-Basken, Groene Weg naar de Middellandse Zee, Velodyssee, Barcelona, Ring1-West, Ring2-West, Ring3-West, Ring4 zuid, etc.) 

Kaart 3: Oost (hele Balkan, west-Turkije, Italië, alles bezuiden Wenen, Limes fietsroute, Rome routes, Ring4 midden)

Kaart 4: Midden (Tsjechië, Duitsland, Polen, Elbe, Denemarken, Jutland fietsroute, Fietsen naar Praag, Limes fietsroute 1+2, Ring1, Ring4 tot Wenen, etc.)

Bestelformulier OS-Kaartservice (let goed op welke kaart je nodig hebt)