Spring naar content

Fietsen door de Provence

  • Afstand: 310-600 km
  • Verschillende routes in de Provence
  • Duur: 4 -14 dagen
  • Bewegwijzerd: nee

Route van Paul Benjaminse

De route

Wie denkt aan de Provence, denkt aan lavendelvelden, wijngaarden, tsjirpende krekels, azuurblauwe baaien en weelderige bloemen langs de kust. Wie aan de Provence denkt, denkt aan dorpsterrasjes onder de platanen, maar ook aan mooie steden als Avignon, Aix, Nice, Grasse en plaatsjes als Saint Tropez, Fréjus, Salon, Apt en misschien zelfs Menton. Wie aan de Provence denkt ziet ook de Mont Ventoux, de heuvels van de Luberon, de Grand Canyon du Verdon en de Gorges du Loup.

Door het zachte klimaat vormt de Provence een heerlijk fietsgebied van april tot en met oktober. En zelfs in februari kan je met een beetje geluk soms al bij 16 graden langs de kust fietsen.

Routenetwerk tussen Nice en Avignon. In Nice en Avignon, stopt de TGV, in Avignon ook de fietsbus. De routes sluiten aan op de Groene Weg naar de Middellandse Zee en in Nice op de veerboten naar Corsica of de route Nice-Venetië. Daarmee vormen ze een deel van Ring 4 van het Fietsweb.

Routeboekje bestellen

Meer informatie over het bestellen en donateursvoordelen

GPS-track downloaden

Deze route is niet van Europafietsers. Voor GPS- en meer informatie verwijzen we naar de website van de maker.

Deel deze route

Ervaringen van fietsers

Wil je graag vertellen waarom je deze route leuk vond, wil je anderen laten delen in wat je beleefde of wil je met ons een blog delen? Vul dan hieronder je ervaring in.

Heb je vragen over de route, dan kun je (als je donateur bent) beter je vraag stellen op het Forum, daar is het makkelijker om met anderen in contact te komen. Of je stuurt je vraag in via Contact - onderwerp Algemeen.

Deel jouw ervaring

Deel je ervaring

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. In 2021 reed ik van oost naar west door de Provence via de ‘midden-door-route’ van Benjaminse. Je kunt mijn ervaringen hier teruglezen.