Deze route maakt deel uit van: Overige routes Spanje en Portugal

Onbegrensd fietsen naar Andalusië

Een ongekend spannende en fraaie route vanaf Girona door de Spaanse binnenlanden, op weg naar de exotische steden en sferen van Andalusië.

Aanvullingen, GPS en overige informatie

Deze route is niet van Europafietsers. Daarom verwijzen we voor verdere informatie naar de website van de makers: www.cyclingeurope.nl

 

1.700 km
Girona - Sevilla
Nee
Paul Benjaminse

Te combineren met

Deze route is te combineren met de volgende routes.

Fietsen naar Barcelona: in Girona
In het spoor van El Cid: tussen Morella en Teruel
Ruta Iberica: in Sevilla
Zilverroute: in Sevilla

 

Routeboekje(s) en GPS

Met onderstaande link(s) kun je het gewenste boekje bestellen bij de Webwinkel van Europafietsers. Ben je donateur van Europafietsers, log dan na het plaatsen van je bestelling(en) eerst in voordat je de bestelling gaat afronden.

Fietsen naar Andalusie

GPS

Deze route is niet van Europafietsers. Voor GPS-informatie verwijzen we naar de website van de maker.

Meer informatie

Hoe werkt het bestellen en donateursvoordelen

Ervaringen van fietsers

Wil je graag vertellen waarom je deze route leuk vond, of wil je anderen laten delen in wat je beleefde? Wil je met ons een blog delen? Vul dan hieronder je ervaring in. Je reactie wordt direct geplaatst.

Reacties

Wij hebben enorm genoten van onze fietsreis van Gerona naar Malaga. Ook van deze reis heb ik weer een filmpje gemaakt. Hierbij de link: https://youtu.be/2nWob2kW5Vk
Tevens de link naar de pagina "Fietsen naar Andalusië" op mijn website, waarop een link naar het filmpje, een link naar een verslag van de reis met veel foto’s, routekaartjes, hoogteprofielen etc. en een link naar Google Maps, waarop de route tot in detail is te bekijken:
https://lexschruijer.com/fietsen-naar-andalusie/

Veel kijk- en leesplezier!

Met een vriend heb ik in 40 dagen de schitterende route van Heiloo naar Torremolinos gefietst. Wij vonden het bijna elke dag een feest om de diverse landschappen te ervaren via de zeer stille en rustige wegen en paden.

Ondanks onze leeftijd van 66 en 64 jaar is deze route goed te doen, je bouwt in Nederland en het vlakke deel van België voldoende fietsconditie op om Frankrijk en vooral Spanje op een aangename manier te doorkruizen. Spanje is inderdaad geen makkie, op en neer en slechts weinig vlakke delen, maar de opgelopen conditie doet je voor geen helling meer vrezen.

Ook een rol speelde natuurlijk dat we weinig bagage aan de fiets hadden hangen, zo’n 12 kg, omdat we hotels en logies & ontbijt gebruikten.

Ik zou graag contact willen hebben met de schrijvers van deze ervaring, teneinde meer in detail te vernemen over de zwaarte van deze reis. Misschien helpt deze mail om datcontact te leggen.

Hebben net de route (juni/juli 2016) gefietst en doorgestoken naar Portugal. Prachtig mooi, maar zeker voor een geoefende fietser. Wij (65+) waren met E bike en zelf dan is het geen peuleschilletje.