Deze route maakt deel uit van: Overige routes Spanje en Portugal

Van Burgos naar Valencia

Volg het spoor van de legendarische Rodrigo Diaz de Vivar, bijgenaamd El Cid, de roemruchte ridder. Een route van de 1.000 km lange veldtocht tegen de Moren in 1094, van Burgos naar Valencia.

Aanvullingen, GPS en overige informatie

Deze route is niet van Europafietsers. Daarom verwijzen we voor verdere informatie naar de website van de maker: www.elcidroute.nl.

 

900
Burgos - Valencia
Clemens Sweerman

Te combineren met

Deze route is te combineren met de volgende routes.

Routeboekje(s) en GPS

Met onderstaande link(s) kun je het gewenste boekje bestellen bij de Webwinkel van Europafietsers. Ben je donateur van Europafietsers, log dan na het plaatsen van je bestelling(en) eerst in voordat je de bestelling gaat afronden.

In het spoor van el Cid

Meer informatie

Hoe werkt het bestellen en donateursvoordelen

GPS

Deze route is niet van Europafietsers. Voor GPS-informatie verwijzen we naar de website van de maker.

Ervaringen van fietsers

Wil je graag vertellen waarom je deze route leuk vond, of wil je anderen laten delen in wat je beleefde? Wil je met ons een blog delen? Vul dan hieronder je ervaring in. Je reactie wordt direct geplaatst.

Reacties

Wij hebben in mei 2016 de El Cid route van Burgos naar Teruel/Morella gefietst en aansluitend de route Onbegrensd Fietsen naar Andalusie, van Morella naar het vliegveld van Girona. Totaal ruim 1050 km.

Een werkelijk schitterende tocht door verschillende landschappen (hoogvlakte, kloven, rivierdalen, bossen etc.) en authentieke dorpjes en stadjes, vol met historie.

Het gidsje 'In het spoor van El Cid' van Clemens Sweerman laat het verhaal van El Cid regelmatig terugkomen bij de verschillende etappes. Beide gidsjes, dus ook 'Onbegrensd fietsen naar Andalusie' van Benjaminse, voorzien in uitstekende en overzichtelijke informatie over de route, de landschappen, stadjes en voorzieningen als overnachtingen, winkels en restaurants.

Het is wel een erg zware tocht, met in veel etappes behoorlijk veel en vaak klimmen. De hellingen zijn echter, een enkele uitzondering daar gelaten, weliswaar vaak kilometers lang, maar niet extreem steil: percentages van 6-8%.

Belangrijk is dus om bij de voorbereiding goed rekening te houden met de in de fietsgidsjes aangegeven zwaarte/hoogteprofielen van trajecten en daarop vervolgens je planning richten. Wij kozen voor etappes tussen de 55 en  maximaal 70 km op zware trajecten.

De 1050 km hebben wij in 15 fietsdagen afgelegd, dus met een gemiddelde van 70 km per etappe.

Overnachtingsmogelijkheden zijn op zich voldoende aangegeven in de gidsjes. Maar met toevoeging van info uit Google Maps en Booking.Com krijg je een nog completer beeld en meer mogelijkheden. 

Samengevat: een weliswaar zware, maar geweldig mooie tocht die nog lang op het netvlies blijft zitten!