Aanbevolen routes

In het Overzicht van routes vind je goede fietsroutes die in of door Italië lopen. Deze routes zijn in het Nederlands beschreven, of vormen een schakel in ons netwerk “Fietsweb”. Van al deze routes vind je meer informatie op de betrokken pagina van onze website.

Andere routes

Landelijk netwerk

Italië kent (op papier…) een compleet netwerk van nationale fietsroutes (ciclovia). Zie hiervoor de website van Bicitalia. Via de overzichtskaart kun je alle routes vinden, evenals een gps-track (voor zover gereed). Het merendeel is nog niet bewegwijzerd.
BI2, ciclovia del Po, loopt van Ventimiglia naar Triëst, en is deel van EuroVelo 8. Helaas is gekozen voor de drukke Col de Tende, maar vanaf Cuneo valt de route verder samen met Nice-Venetië (Ring 4). Een andere interessante route is BI15, van Locarno (Zwitserland) naar de Ligurische kust. Tussen Imperia en San Remo volgt deze route een omgebouwd spoorbaantje langs de kust. Meer spoortracés in Italië zijn te vinden op Bahntrassenradwege.

Regionale routes

Regionaal zijn er diverse routegidsen te vinden, zowel Nederlands als Duitstalig. Cyclingeurope heeft een gids van de regio Veneto met een netwerk tussen Gardameer, Modena en Venetië. Boekje bestellen.
Ook zijn er (Duitse) Bikelinegidsen, waaronder Piemonte en Sardinië. Zie hiervoor de webwinkel.
Goede, land-dekkende kaarten zijn uitgegeven door de TCI, deze zijn doorgaans nauwkeuriger dan de Michelinkaarten. Kaarten bestellen.

Meer informatie

Informatie over fietsen in Italië vind je op de website van Wereldfietser/Vakantiefietser.