Spring naar content

Fietsroutes

Op deze pagina vind je een overzicht van alle op deze website beschreven fietsroutes op alfabetische volgorde. Gebruik het filter om bijvoorbeeld een route te selecteren op land, lengte of moeilijkheidsgraad. Wil je liever routes op een kaart zien? Dat kan! Bekijk alle Europese fietsroutes op de kaart. Op de landenpagina’s vind je informatie over (fietsroutes in) landen en gebieden in Europa.

Wil je een opmerking over een Europafietsers-route doorgeven? Graag! Ga naar de betreffende route-pagina of vul het formulier Route-opmerking in.

Dwars door de Balkan

Een prachtige route door bergen, laagland, hoogvlakte en rivierenland. De route biedt veel afwisseling in de prachtige landschappen en afwisselende culturen.

Fietsen naar de Rivièra

Een natuurroute van 775 km van Basel door de Jura, dan via Bern naar de Alpen en door Piemonte naar de Middellandse Zeekust.

Fietsen naar Rome

Fietsen naar Rome… het is eigenlijk net als fietsen naar Santiago: een prachtige route en een spiritueel doel er bij.

Fietsen naar Venetië

De route loopt vanuit Tilburg of Antwerpen over Luxemburg en verder naar Nancy. Vanuit Nancy gaat het via Bern naar Venetië.

Nice – Venetië

Een verbindingsroute uit Ring 4 die Zuid-Frankrijk verbindt met de Adriatische Zee.

Reitsma’s Route naar Rome

Een schitterende toeristische fietsroute van Amsterdam naar Rome. Je fietst door mooie, afwisselende landschappen en sfeervolle oude steden en stadjes.

Ring 4

Route met een grote variëteit aan landschappen: van de Atlantische Oceaan naar de Oostzee door 6 landen.

Rondje Sicilië

Dit rondje Sicilië van ongeveer 1070 km biedt naast mooie, afwisselende landschappen de culturele erfenis die de vreemde heersers die elkaar hier afwisselden op het eiland achterlieten.

Venetië – Gdansk

Voor de avontuurlijke fietser: een route met veel afwisseling, deels door gebieden die toeristisch nog niet of nauwelijks zijn ontsloten.