Spring naar content

Fietsroutes

Op deze pagina vind je een overzicht van alle op deze website beschreven fietsroutes op alfabetische volgorde. Gebruik het filter om bijvoorbeeld een route te selecteren op land, lengte of moeilijkheidsgraad. Wil je liever routes op een kaart zien? Dat kan! Bekijk alle Europese fietsroutes op de kaart. Op de landenpagina’s vind je informatie over (fietsroutes in) landen en gebieden in Europa.

Wil je een opmerking over een Europafietsers-route doorgeven? Graag! Ga naar de betreffende route-pagina of vul het formulier Route-opmerking in.

Basel-Regensburg

We volgen praktisch de EuroVelo 6 route over de waterscheiding van Rijn (Basel) naar Donau (Tuttlingen) en verder langs de Donau naar Regensburg.

EuroVelo 15, Rijnroute

Fietstocht langs één van de langste rivieren van Europa: de Rijn. Prachtige afwisseling tussen rivierlandschap en schilderachtige steden en dorpen.

EuroVelo 17, Via Rhona

Prachtige route langs de Rhône van Andermatt tot de Middellandse Zee.

Fietsen door Zwitserland

In 13 trajecten een grote rondrit van bijna 1.000 km lang maken door Zwitserland.

Fietsen langs de Frontlijn

Deze fietsroute loopt door het gebied waar tijdens de Eerste Wereldoorlog het westfront lag. Ook geschikt als mooie route naar Zwitserland.

Fietsen naar de Rivièra

Een natuurroute van 775 km van Basel door de Jura, dan via Bern naar de Alpen en door Piemonte naar de Middellandse Zeekust.

Fietsen naar Rome

Fietsen naar Rome… het is eigenlijk net als fietsen naar Santiago: een prachtige route en een spiritueel doel er bij.

Fietsen naar Venetië

De route loopt vanuit Tilburg of Antwerpen over Luxemburg en verder naar Nancy. Vanuit Nancy gaat het via Bern naar Venetië.

Midden Frankrijkroute

De route loopt van Bordeaux naar Genève of omgekeerd. Het is een rustige route, die door een aantal interessante plaatsen voert en door prachtige natuur.

Nevers-Basel

Route van Nevers naar de Rijn bij Basel. De route voert langs enkele van de kanalen die Napoleon liet graven in Frankrijk en door de wijnstreek de Bourgogne.

Rhein-Radweg

Fietstocht van Andermatt naar Bregenz met prachtige vergezichten, langs wijngaarden en door mooie steden maar ook met een uitdagende klim naar de Oberalppas.

Rhône-Radweg

Route langs het meer van Genève (langs de mondaine steden Nyon, Lausanne en Montreux), door het Rhônedal, een klim naar de Furkapas en afdalen naar Andermatt.