Spring naar content

EuroVelo 17, Via Rhona

De Rhôneroute

 • Afstand: 1.000 km
 • Andermatt – Rhônemonding
 • Duur: 12-18 dagen
 • Bewegwijzerd: grotendeels

De Rhône, van Andermatt in Zwitserland tot de Middellandse Zee vormt het fraaie decor van EuroVelo 17. Het is nu mogelijk om deze prachtige route te fietsen aan de hand van Nederlandse gidsjes. De routegids van de Via Rhôna (Luc Oteman) volgt vrijwel geheel deze EuroVelo, van Genève tot de Plage Napoleon onder Port. St. Louis aan de Middellandse Zee.

Voor het Zwitserse stuk van  EuroVelo 17 bestond al een gids, dit traject vormt een deel van de route Fietsen door Zwitserland (Luc Oteman). EV 17 kent ook een variant ten zuiden van het Meer van Genève, dit is niet opgenomen in Fietsen door Zwitserland omdat dit te grote stukken verkeersweg bevat. De bewegwijzering is nog niet overal gereed, het gidsje heeft daar uiteraard eigen keuzen gemaakt.

Er is ook een Franse website van de Via Rhôna.

Praktische informatie

Deze route is te combineren met de volgende routes:

Routeboekjes bestellen

Meer informatie

GPS-track downloaden

Deel deze route

Ervaringen van fietsers

Wil je graag vertellen waarom je deze route leuk vond, wil je anderen laten delen in wat je beleefde of wil je met ons een blog delen? Vul dan hieronder je ervaring in.

Heb je vragen over de route, dan kun je (als je donateur bent) beter je vraag stellen op het Forum, daar is het makkelijker om met anderen in contact te komen. Of je stuurt je vraag in via Contact - onderwerp Algemeen.

Deel jouw ervaring

Deel je ervaring

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. René Pel
  op 28 januari 2020

  In de zomer van 2019 hebben we een groot gedeelte van de ViaRhona gefietst. Vanuit het Zwitserse Yverdon hebben we de route tot aan Geneve gevolgd, waarna we op het meer bekende Franse gedeelte overschakelden. Over onze ervaringen kun je een dagboek lezen op onze website Basel – Bordeaux van dag tot dag

 2. Paul Jansen
  op 18 augustus 2019

  Wij hebben dit jaar de groene route gecombineerd met de via Rhona, die we vanaf Lyon tot aan Orange gereden hebben. Lekker vlak met de Mistral in de rug ging het erg goed. Alleen het stuk tussen Lyon centrum en Givors is slecht. De route is niet leuk (industrieterreinen, buitenwijken en snelwegen) en het pad is slecht. Veel onverhard met grote stenen tussen het zand. Je moet regelmatig lopen. Beter is de trein te nemen naar Givors.

 3. In 2018 heb ik voor de tweede keer de Via Rhona gefietst. Deze keer met een Brompton plooifiets. Met de trein van Oostende in België naar Genève met de trein. Brompton is niet gemaakt om te klimmen daarom is de via Rhona het ideale route. Een echte aanrader. Langs deze route kom je veel natuur maar ook veel interessante steden tegen, het is bijna elke dag een city trip.