Spring naar content

EuroVelo routes

De European Cycling Federation (ECF) heeft een netwerk van fietsroutes door heel Europa opgezet (EuroVelo). De realisatie er van wordt overgelaten aan lokale autoriteiten en/of organisaties. Daardoor is er veel van het netwerk alleen een lijntje op de kaart. Europafietsers probeert deze lijntjes tot leven te wekken.

Logo EuroVelo

De website van EuroVelo geeft toegang tot diverse landenpagina’s. Daar staat voorlopig nog geen complete routebeschrijving. Diverse organisaties en kaartenmakers hebben al wel delen van routes uitgegeven, soms vooruitlopend op het definitieve tracé van de diverse routes.

EuroVelo routes hebben een nummer en een naam. Omdat beide door elkaar gebruikt worden, geven we hieronder van een aantal min of meer complete routes de ‘vertaling’.

Ook Europafietsers draagt bij aan het ontsluiten van EuroVelo routes: met overzichtsbrochures, met fietsgidsen die delen van routes beschrijven en met verwijzingen naar routes en kaarten die derden hebben gemaakt. De hier genoemde EuroVelo routes zijn inmiddels grotendeels in kaart gebracht.

Een mooi overzicht van de EuroVelo routes kun je in het boekje Eurovelo: 17 véloroutes en Europa (Franstalig) vinden. Er is ook een kaart van de EuroVelo routes beschikbaar in de webwinkel.