Deze route maakt deel uit van: EuroVelo Frankrijk Alpenlanden

De Rhôneroute

De Rhône, van Andermatt in Zwitserland tot de Middellandse Zee vormt het fraaie decor van EuroVelo 17. Het is nu mogelijk om deze prachtige route te fietsen aan de hand van Nederlandse gidsjes. De routegids van de Via Rhôna (Luc Oteman) volgt vrijwel geheel deze EuroVelo, van Genève tot de Plage Napoleon onder Port. St. Louis aan de Middellandse Zee.
Voor het Zwitserse stuk van  EuroVelo 17 bestond al een gids, dit traject vormt een deel van de route Fietsen door Zwitserland (Luc Oteman). EV 17 kent ook een variant ten zuiden van het Meer van Genève, dit is niet opgenomen in Fietsen door Zwitserland omdat dit te grote stukken verkeersweg bevat.
Voor meer informatie verwijzen we naar de website van de maker van deze gidsjes: Fietsen over de ViaRhôna en Fietsen door Zwitserland

De bewegwijzering is nog niet overal gereed, het gidsje heeft daar uiteraard eigen keuzen gemaakt.

Er is ook een Franse website van de Via Rhôna.

1.000 km
Andermatt-Rhônemonding
12-18
Grotendeels
Luc Oteman

Te combineren met

Deze route is te combineren met de volgende routes.

Midden Frankrijkroute: in Genève en Belley
Groene Weg naar de Middellandse Zee: tussen Orange en de monding van de Rhône

Routeboekje(s) en GPS

Met onderstaande link(s) kun je het gewenste boekje bestellen bij de Webwinkel van Europafietsers. Ben je donateur van Europafietsers, log dan na het plaatsen van je bestelling(en) eerst in voordat je de bestelling gaat afronden.

Via Rhona 
Fietsen door Zwitserland

Ervaringen van fietsers

Reacties

In de zomer van 2019 hebben we een groot gedeelte van de ViaRhona gefietst.  Vanuit het Zwitserse Yverdon hebben we de route tot aan Geneve gevolgd, waarna we op het meer bekende Franse gedeelte overschakelden.  Over onze ervaringen kun je een dagboek lezen op onze website https://wegopdefiets.nl/basel-bordeaux-van-dag-tot-dag/

Wij hebben dit jaar de groene route gecombineerd met de via Rhona, die we vanaf Lyon tot aan Orange gereden hebben. Lekker vlak met de Mistral in de rug ging het erg goed. Alleen het stuk tussen Lyon centrum en Givors is slecht. De route is niet leuk (industrieterreinen, buitenwijken en snelwegen) en het pad is slecht. Veel onverhard met grote stenen tussen het zand. Je moet regelmatig lopen. Beter is de trein te nemen naar Givors.

in 2018 heb ik voor de tweede keer de Via Rhona gefietst. Deze keer met een Brompton plooifiets. Met de trein van Oostende in Belgie naar Geneve met de trein. Brompton is niet gemaakt om te klimmen daarom is de via Rhona het ideale route. Een echte aanrader. Langs deze route kom je veel natuur maar ook veel interessante steden tegen, het is bijna elke dag een city trip.

Bijzonder geïnteresseerd in Via Rhona! Wie wil zijn ervaring delen omtrent het vervoer (trein en fiets) naar start- en eindpunt?
Alvast bedankt!

 

treinreizen KUN je goed bespreken bij de Treinreiswinkel in Leiden. Wij hebben naar Andermatt gereisd per trein. Duurt een dag, maar dan heb je ook wat. Prima service en goede voorlichting.

Start via Duitsland en eindig via Italië.
Goedkoop en fietsen kunnen mee in de regionale treinen.
Maak in Duitsland in het weekend gebruik van 'Schönes wochendende ticket. Onbeperkt treinen.
Succes !