Spring naar content

Fietsroutes

Op deze pagina vind je een overzicht van alle op deze website beschreven fietsroutes op alfabetische volgorde. Gebruik het filter om bijvoorbeeld een route te selecteren op land, lengte of moeilijkheidsgraad. Wil je liever routes op een kaart zien? Dat kan! Bekijk alle Europese fietsroutes op de kaart. Op de landenpagina’s vind je informatie over (fietsroutes in) landen en gebieden in Europa.

Wil je een opmerking over een Europafietsers-route doorgeven? Graag! Ga naar de betreffende route-pagina of vul het formulier Route-opmerking in.

Basel-Regensburg

We volgen praktisch de EuroVelo 6 route over de waterscheiding van Rijn (Basel) naar Donau (Tuttlingen) en verder langs de Donau naar Regensburg.

EuroVelo 1, Atlantische Kustroute

Van de Noordkaap naar Zuid-Portugal, een route van ruim 9.000 km met volop mogelijkheden voor een aantal gevarieerde vakantietochten.

EuroVelo 10, Oostzee Rond

Fietsroute langs de Oostzee door negen landen. Een aantrekkelijke fietsroute om deze hoek van Europa beter te leren kennen.

EuroVelo 12, North Sea Cycle Route

Afwisselende fietstocht langs de kusten van de Noordzee door zeven landen, elk land met hun karakteristieken.

Kurhessisches Bergland

De route gaat door een landelijk gebied met vriendelijke dalletjes en een enkel kasteel. De doorsteek van Lahn naar Fulda passeert een hoofdwaterscheiding in Europa.

Midden Engeland

Noord- en Midden Engeland hebben een keur aan mooie fietsroutes door een mooi en rustig gebied.

Naab-route

De Naabtal-radweg is een prachtige route voor iedereen. De natuur en de kleine plaatsen langs de Naab zijn een lust voor ’t oog.

Nevers-Basel

Route van Nevers naar de Rijn bij Basel. De route voert langs enkele van de kanalen die Napoleon liet graven in Frankrijk en door de wijnstreek de Bourgogne.

Nice – Venetië

Een verbindingsroute uit Ring 4 die Zuid-Frankrijk verbindt met de Adriatische Zee.

Noord Bohemen

Een overwegende rustige route die, via Praag, zuid-Tsjechië verbindt met Oder en Neisse.

Oder-Neisse-Radweg

Route van de oorsprong van de Neisse tot aan de Oostzee over fietspaden en jaagpaden. De fietsroute volgt de rivier in het brede dal en is dus vrijwel vlak.

Ostseeküsten-Radweg

Deze route langs de Oostzeekust verbindt Flensburg (Jutland fietsroute) met Rostock, Usedom (Ring 3) en Gdansk (Ring 4).