Deze route maakt deel uit van: Overige routes Duitsland Ring 2

Barby/Magdeburg - Cuxhaven/Hamburg

De route

Langs de rustige oevers van de Elbe en enkele cultureel interessante plaatsen: Magdeburg, Tangermünde, Jerichow, Arneburg, Havelberg, Wittenberge, Hitzacker, Bleckede, Lauenberg, Geesthacht en Hamburg.
De bewegwijzering is niet overal even consequent uitgevoerd en hier en daar ontbreken bordjes. Het is aan te raden een routeboekje te gebruiken.

Dit deel van Ring 2 begint bij Barby en volgt eerst 65 km de Elbe Radweg deel 1 tot Magdeburg. Vandaar gaat het over de Elbe Radweg deel 2, door een "Hollands" aandoend dijklandschap richting Noordzeekust.

Zwaarte

Doordat de route bijna vlak is (alleen bij Hitzacker is er een traject van zo'n 10 km met wat heuvels), is hij voor iedereen geschikt. De route gaat over rustige en meestal verharde fietspaden, maar ook wel over wat keienwegen.

Meer informatie en gps-tracks op de site van Esterbauer

Boek, kaart en gps

  • BikeLine Elbe Radweg 1, von Prag nach Magdeburg (voor wie via de Saale Ring 2 volgt: in het boekje Saale-Radweg is ook Barby-Magdeburg opgenomen).
  • BikeLine Elbe Radweg 2, von Magdeburg nach Cuxhaven.
  • Eventueel de ADFC fietskaarten nr. 2 en 8
ca. 450 km
Barby/Magdeburg - Cuxhaven/Hamburg
7-10 dagen
Gedeeltelijk

Openbaar vervoer

  • In Stendahl (10 km van de route) is er een directe treinverbinding naar Amsterdam.
  • Er zijn meerdere aansluitingen mogelijk via regionale treinverbindingen: Hamburg en Cuxhaven via Osnabrück naar de lijn Amsterdam - Berlijn, maar ook via Bremen en Leer naar Nieuweschans, of via Münster naar Enschede.

Te combineren met

Deze route is te combineren met de volgende routes.

Routeboekje(s) en GPS

Met onderstaande link(s) kun je het gewenste boekje e.d. bestellen bij de Webwinkel van Europafietsers. Ben je donateur van Europafietsers, log dan na het plaatsen van je bestelling(en) eerst in voordat je de bestelling gaat afronden.

GPS

Het routeboekje is niet van Europafietsers, maar van Bikeline. In het Bikelineboekje staat een QR-code waarmee de GPS kan worden gedownload.

Meer informatie

Hoe werkt het bestellen en donateursvoordelen

Ervaringen van fietsers

Wil je graag vertellen waarom je deze route leuk vond, of wil je anderen laten delen in wat je beleefde? Wil je met ons een blog delen?
Vul dan hieronder je ervaring in. Je reactie wordt direct geplaatst.

Reacties

Wij hebben in mei en juni 2019 de hele Elbe, van (bijna) de bron tot aan Cuxhaven (en toen nog even door, terug naar Groningen) gefietst. Was prima te doen, ook omdat we geluk hadden met de wind. We hebben gekozen voor stroomafwaarts rijden, wat iedereen afraadt wegens wind tegen. Nou, we hebben twee dagen echt last van de wind gehad, de rest grotendeels mee of niet heel sterk. Leuke route, afwisselend, veel natuur.
Je vindt een foto-impressie op onze website. 

Wij hebben in de zomer van 2017 een deel van de Elbe route gereden tussen Dessau en Praag. Over onze ervaringen hebben we een dagboek bijgehouden dat je kunt vinden op https://www.wegopdefiets.nl/arnhem-praag-van-dag-tot-dag/ 

Je kunt onze ervaring uitgebreid lezen op: www.jjklinkert.nl/Fietsen_op_de_Elbe_Radweg