Deze route maakt deel uit van: Overige routes Ring 1

van Hannoversch Münden naar Bremerhaven

De fietsroute langs de Weser is één van Duitslands populairste routes. Er zijn veel aardige stadjes met vakwerkhuizen, hoe noordelijker, hoe meer dat vakwerk met baksteenvulling is, de typische Weser-stijl. Hann.Münden is een erg mooi stadje aan de samenloop van Fulda en Werra. Hameln is vooral bekend van de rattenvanger. Er is een stadswandeling uitgezet door middel van een hele reeks op de stoep geschilderde ratjes.
In Minden is een zeer bijzonder kunstwerk te bewonderen: Het Mittellandkanaal kruist de Weser op een hoogte van ruim 20 meter. Er zijn dubbele aquaducten en complexe sluizen te bewonderen.

Het landschap is sterk verschillend noord en zuid van de Porta Westfalica (“Weserbruch”), een heuvelrug waar de Weser zich doorheen geslepen heeft. In het zuiden, het Weserbergland, is vooral tussen Hann.Münden en Höxter het dal vrij smal en zijn de heuvels wat hoger. In het noorden, vanaf Minden, is het landschap veel vlakker. Bremen is een vrij grote, industriestad met oninteressante grootstedelijke omgeving. De binnenstad is echter weer bijzonder en een bezoek waard. Verder naar het noorden wordt de Weser breder en komen werven en industrieën steeds meer in het zicht.

Zwaarte

De route is niet voor niets populair: vrij vlak, over rustige wegen en vooral fietspaden, deels asfalt, deels gravel. Voor iedereen geschikt, de paar klimmetjes stellen weinig voor. De route is bewegwijzerd in beide richtingen.

Aanvullingen, GPS en overige informatie

Deze route is niet van Europafietsers. Daarom verwijzen we voor verdere informatie naar onderstaande websites.

Boek, kaart en GPS 

  • Bikeline Weserradweg
  • ADFC fietskaarten 2, 6 en 11. 
  • GPS via een code in het boekje van Bikeline op de website van de uitgever.
400 km
Hann. Münden - Bremerhaven
7 dagen
In beide richtingen

Openbaar vervoer

  • In Minden is er aansluiting op de trein Amsterdam – Berlijn waarin fietsen kunnen worden meegenomen (reserveren).
  • In veel plaatsen rijden regionale treinen waarmee gemakkelijk met de fiets gereisd kan worden en, met overstap, ook van en naar Nederland.
  • Vanuit Bremen kan (via Leer) Nieuweschans bereikt worden.

Te combineren met

Deze route is te combineren met de volgende routes.

Routeboekje(s) en GPS

Met onderstaande link(s) kun je het gewenste boekje bestellen bij de Webwinkel van Europafietsers. Ben je donateur van Europafietsers, log dan na het plaatsen van je bestelling(en) eerst in voordat je de bestelling gaat afronden.

Bikeline Weserradweg

GPS

Het routeboekje is niet van Europafietsers, maar van Bikeline. In het Bikelineboekje staat een QR-code waarmee de GPS kan worden gedownload.

Meer informatie

Hoe werkt het bestellen en donateursvoordelen

Ervaringen van fietsers

Wil je graag vertellen waarom je deze route leuk vond, of wil je anderen laten delen in wat je beleefde? Wil je met ons een blog delen?
Vul dan hieronder je ervaring in. Je reactie wordt direct geplaatst.