Spring naar content

Weser-Radweg

Van Hannoversch Münden naar Bremerhaven

 • Afstand: 400 km
 • Hann. Münden – Bremerhaven
 • Duur: 7 dagen
 • Bewegwijzerd: in beide richtingen

De fietsroute langs de Weser is één van Duitslands populairste routes. Er zijn veel aardige stadjes met vakwerkhuizen, hoe noordelijker, hoe meer dat vakwerk met baksteenvulling is, de typische Weser-stijl.

Hann. Münden is een erg mooi stadje aan de samenloop van Fulda en Werra. Hameln is vooral bekend van de rattenvanger. Er is een stadswandeling uitgezet door middel van een hele reeks op de stoep geschilderde ratjes.

In Minden is een zeer bijzonder kunstwerk te bewonderen: Het Mittellandkanaal kruist de Weser op een hoogte van ruim 20 meter. Er zijn dubbele aquaducten en complexe sluizen te bewonderen.

De route

Het landschap is sterk verschillend noord en zuid van de Porta Westfalica (“Weserbruch”), een heuvelrug waar de Weser zich doorheen geslepen heeft. In het zuiden, het Weserbergland, is vooral tussen Hann.Münden en Höxter het dal vrij smal en zijn de heuvels wat hoger. In het noorden, vanaf Minden, is het landschap veel vlakker. Bremen is een vrij grote, industriestad met oninteressante grootstedelijke omgeving. De binnenstad is echter weer bijzonder en een bezoek waard. Verder naar het noorden wordt de Weser breder en komen werven en industrieën steeds meer in het zicht.

Praktische informatie

De route is niet voor niets populair: vrij vlak, over rustige wegen en vooral fietspaden, deels asfalt, deels gravel. Voor iedereen geschikt, de paar klimmetjes stellen weinig voor. De route is bewegwijzerd in beide richtingen.

 • Bikeline Weserradweg
 • ADFC fietskaarten 2, 6 en 11. 
 • GPS via een code in het boekje van Bikeline op de website van de uitgever.

Deze route is niet van Europafietsers. Daarom verwijzen we voor verdere informatie naar onderstaande websites:

 • In Minden is er aansluiting op de trein Amsterdam – Berlijn waarin fietsen kunnen worden meegenomen (reserveren).
 • In veel plaatsen rijden regionale treinen waarmee gemakkelijk met de fiets gereisd kan worden en, met overstap, ook van en naar Nederland.
 • Vanuit Bremen kan (via Leer) Nieuweschans bereikt worden.

Deze route is te combineren met de volgende routes:

Routeboekje bestellen

Meer informatie over het bestellen en donateursvoordelen

GPS-track downloaden

Het routeboekje is niet van Europafietsers, maar van Bikeline. In het Bikelineboekje staat een QR-code waarmee de GPS kan worden gedownload.

Deel deze route

Fotoalbum

Ervaringen van fietsers

Heb je iets op te merken over een Europafietsers-route, bijv. foutjes in de route, een gesloten accommodatie, of juist een leuk adresje dat jij hebt gevonden? Stuur dan een Opmerking in. Wil je graag vertellen waarom je deze route leuk vond, of wil je anderen laten delen in wat je beleefde? Wil je met ons een blog delen? Vul dan hieronder je ervaring in.

Deel jouw ervaring

Deel je ervaring

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. A.Tijink
  op 18 januari 2021

  Een fantastische fietstocht. Wij hebben hem gefietst van Bremen naar Hann. Münden.