Spring naar content

Fietsroutes

Op deze pagina vind je een overzicht van alle op deze website beschreven fietsroutes op alfabetische volgorde. Gebruik het filter om bijvoorbeeld een route te selecteren op land, lengte of moeilijkheidsgraad. Wil je liever routes op een kaart zien? Dat kan! Bekijk alle Europese fietsroutes op de kaart. Op de landenpagina’s vind je informatie over (fietsroutes in) landen en gebieden in Europa.

Wil je een opmerking over een Europafietsers-route doorgeven? Graag! Ga naar de betreffende route-pagina of vul het formulier Route-opmerking in.

Dwars door de Balkan

Een prachtige route door bergen, laagland, hoogvlakte en rivierenland. De route biedt veel afwisseling in de prachtige landschappen en afwisselende culturen.

Balkan kust route

De Balkan Kustroute loopt van Triëst in Italië langs de kust van Kroatië, via enkele eilanden en steden als Split en Dubrovnik.

EuroVelo 13, IJzeren Gordijn

Route langs de sporen van de Koude Oorlog, door alle mogelijke landschappen.

EuroVelo 6, Atlantische Oceaan naar Zwarte Zee

Vrij vlakke route langs vooral rivieren en kanalen. Niet te zwaar, maar wel al gauw saai.

Fietsen door Midden-Europa

De fietsroutes door Midden-Europa vormen een mooie verbinding tussen Ring 3 en Ring 4.

Griekenland

De route door Griekenland voert van Korfoe in het noordwesten langs de kust en via de eilanden naar de bekende historische plaatsen op de Peloponessos.

Ring 4

Route met een grote variëteit aan landschappen: van de Atlantische Oceaan naar de Oostzee door 6 landen.

Sultans Trail

De fietsroute van Wenen naar Istanbul is gebaseerd op de veldtocht van Sultan Kara Mustafa Pasha. Een enkele keer wijkt de route af om een historisch dorp of bezienswaardigheid te bezoeken.

Szeged-Belgrado

Deze verbinding tussen de Limesroute (Szeged) en Belgrado ontsluit het noorden van Servië voor fietsers die de Donau afzakken (Passau-Wenen-Boedapest) en dat willen doortrekken naar die andere grote Donaustad: Belgrado.

Venetië – Gdansk

Voor de avontuurlijke fietser: een route met veel afwisseling, deels door gebieden die toeristisch nog niet of nauwelijks zijn ontsloten.