Deze route maakt deel uit van: Overige routes Oost Europa Alpenlanden Balkan

De route

De fietsroutes door Midden-Europa vormen een mooie verbinding tussen Ring 3 en Ring 4. Er zijn twee delen, met enkele dwarsverbindingen. Door te combineren met de Ringen en dwarsverbindingen zijn diverse ronden te bedenken.

  • Deel 1: Praag-Ljubljana-Triëst-Istrië
  • Deel 2: Salzburg-Venetië. Deze laatste route loopt deels over hetzelfde traject als de Alpe-Adria Radweg.

Aanvullingen, GPS en overige informatie

Deze route is niet van Europafietsers. Daarom verwijzen we voor verdere informatie naar de website van de makers: www.cyclingeurope.nl.

Paul Benjaminse

Te combineren met

Deze route is te combineren met de volgende routes.

Routeboekje(s) en GPS

Met onderstaande link(s) kun je het gewenste boekje bestellen bij de Webwinkel van Europafietsers. Ben je donateur van Europafietsers, log dan na het plaatsen van je bestelling(en) eerst in voordat je de bestelling gaat afronden.

GPS

Deze route is niet van Europafietsers. Voor GPS-informatie verwijzen we naar de website van de maker.

Meer informatie

Hoe werkt het bestellen en donateursvoordelen

Ervaringen van fietsers

Wil je graag vertellen waarom je deze route leuk vond, of wil je anderen laten delen in wat je beleefde? Wil je met ons een blog delen?
Vul dan hieronder je ervaring in. Je reactie wordt direct geplaatst.

Reacties

In 2015 (juni/juli) hebben wij deel 2 van deze tocht gereden van Salzburg naar Verona. Paul Benjaminse (auteur) heeft een fietsroute klaar van Venetie naar Verona. Hierover later meer.

Wij zijn met de nachttrein van Arnhem naar Salzburg gegaan. Heerlijke verbinding. Daarna 2 dagen in Salzburg omdat we altijd relaxed onze vakantie willen beginnen en niet moe van alle voorbereidingen/werk/etc. Daarna deze prachtige tocht aangevangen. Hij is enorm mooi, afwisselend, zeer goed te fietsen met zeer gering klimwerk (1 vrij extreme klim). Vooral in Oostenrijk is het vinden van een camping geen probleem. In Italië is dit anders. Daar waren we al redelijk snel op hotels aangewezen helaas. Dit was onze 5e internationale fietstocht en deze staat mogelijk bovenaan de lijst.

Wij wilden graag in Verona eindigen met een opera. Paul is momenteel bezig met een tocht en was zo vriendelijk om ons deze beschrijving alvast te geven. Achteraf hebben we hem niet gereden, omdat het meer dan 40 graden was en het landschap tussen de diverse steden nou niet dermate uitdagend is dat we hiervoor onszelf wilden pijnigen. We zijn dus lekker met de fiets in de trein van Venetie naar Padua gegaan en na daar 2 heerlijke dagen doorgebracht te hebben weer met de trein door naar Verona. Voor een paar euro sta je dan ook in Verona. In Verona is overigens een heeeerlijke camping, bovenop op een berg (sorry!, maar hij is het meer dan waard!!!) in een oud kasteel. Allemaal tentplekken, volop schaduw, en diverse terrassen met uitzichten over de hele stad. Wandelafstand zo'n 15 min. Een absolute topper!!!!

We hebben een paar kleine aanvullingen op de routebeschrijving in de bijlage gezet. Deze hebben we overigens ook aan Paul gemaild, die ze op zijn website heeft geplaatst.

Heel veel fietsplezier mocht je besluiten deze tocht ook te gaan maken.