Deze route maakt deel uit van: Overige routes Duitsland Ring 1

De route

Het Moezeldal en de hellingen zijn beroemd vanwege de wijnbouw, maar er zijn ook natuurgebieden met bos. Er zijn fraaie uitzichten te bewonderen, en niet te vergeten veel mooie, oude stadjes. Deze kunnen soms wel wat te toeristisch en druk zijn. De kleine wijnbouwdorpjes zijn veel gezelliger en rustiger. Er lopen ook autowegen door het dal, dus het kan soms ook wat lawaaiig zijn. Interessante steden zijn Koblenz en vooral Trier met de beroemde Porta Nigra, thermen, het amphitheater en musea. Bij Cochem, Bernkastel en Zell staan oude kastelen.

De Moezelroute wordt druk bereden door fietsers, zelfs tot eind september. De route brengt je langs beide zijden van de Moezel, steeds wordt de autoluwe kant of de kant met vrij liggende fietspaden of landbouwwegen gekozen. Je steekt de Moezel over via een brug of met een veerpont. Soms is de route over beide oevers bewegwijzerd. De beste keuze kan dan uit de routeboekjes gehaald worden. De liefhebber kan eventueel door de wijngebieden zelf gaan fietsen maar dan komt hij meteen pittige hellingen tegen.

Er zijn talloze gelegenheden om wijn in te kopen, te eten en te slapen. Het is vooral tijdens de wijnoogst in september een interessante route. Het is aan te raden dan de grotere plaatsen te mijden en onderdak te zoeken in de kleine wijndorpjes.

Deze route loopt voornamelijk over verharde fietspaden en landbouwwegen en is goed bewegwijzerd.
In het deel tussen Cochem en Koblenz liggen de fietspaden pal langs de weg en is het over zo’n 25 km minder aangenaam. Het is te overwegen dat deel per trein te doen.

Voorbij Wormeldange, buiten Ring 1, loopt de Moezelroute door tot Thionville in Frankrijk.

Zwaarte

De Moezelroute is een mooie vlakke fietsroute met zo nu en dan een kleine klim.

Aanvullingen, GPS en overige informatie

Deze route is niet van Europafietsers. Daarom verwijzen we voor verdere informatie naar de website van de uitgever Esterbauer

Boek en kaart

  • Bikeline Mosel-Radweg
  • Kaart van de ADFC nr. 19.

De Moezelroute wijst zichzelf, mede door de goede bewegwijzering.

230 km
Wormeldange - Koblenz
3-4 dagen
Goed

Openbaar vervoer

Koblenz kan met regiotreinen uit Venlo bereikt worden. Verschillende plaatsen langs de Moezel hebben een regionale treinverbinding waarmee je in Nederland kunt komen.
 

Te combineren met

Deze route is te combineren met de volgende routes.

Routeboekje(s) en GPS

Met onderstaande link(s) kun je het gewenste boekje bestellen bij de Webwinkel van Europafietsers. Ben je donateur van Europafietsers, log dan na het plaatsen van je bestelling(en) eerst in voordat je de bestelling gaat afronden.

Bikeline Mosel-Radweg

Meer informatie

Hoe werkt het bestellen en donateursvoordelen

GPS

Het routeboekje is niet van Europafietsers, maar van Bikeline. In het Bikelineboekje staat een QR-code waarmee de GPS kan worden gedownload.

Opmerking melden

Heb je opmerkingen of suggesties over deze route, de overnachtingen of vervoer? Laat het ons weten! Geef ook aan om welke druk van het routeboekje (jaar) het gaat en op welk kaartnummer en op welke km de melding betrekking heeft.

Selecteer het betreffende deel van de route. Bestaat de route uit 1 deel, kies dan Nvt
Van de routegids (alleen cijfers, bv 2014)
Geef bij elke opmerking ook aan op welk kaartnummer en welke km de melding betrekking heeft.
Voorletter(s)/voornaam + tussenvoegsel + Achternaam
Vermeld eventueel je telefoonnummer, zodat we je kunnen bellen als dat nodig is.
Is er een bestand (tekst, kaart, plaatje, foto, etc.) dat meegezonden moet worden ?
Bestanden moeten kleiner zijn dan 2 MB.
Toegestane bestandstypen: gif jpg png txt rtf pdf doc docx odt xls xlsx gz zip gpx.

Ervaringen van fietsers

Wil je graag vertellen waarom je deze route leuk vond, of wil je anderen laten delen in wat je beleefde? Wil je met ons een blog delen?
Vul dan hieronder je ervaring in. Je reactie wordt direct geplaatst.

Reactie toevoegen

Deze wordt niet getoond aan gebruikers