Spring naar content

Fietsroutes

Op deze pagina vind je een overzicht van alle op deze website beschreven fietsroutes op alfabetische volgorde. Gebruik het filter om bijvoorbeeld een route te selecteren op land, lengte of moeilijkheidsgraad. Wil je liever routes op een kaart zien? Dat kan! Bekijk alle Europese fietsroutes op de kaart. Op de landenpagina’s vind je informatie over (fietsroutes in) landen en gebieden in Europa.

Wil je een opmerking over een Europafietsers-route doorgeven? Graag! Ga naar de betreffende route-pagina of vul het formulier Route-opmerking in.

Schotland Rond

“Schotland Rond” is een verzameling van rondgaande routes rond en door Schotland. Elk rondje is daarbij in een vakantie te fietsen, het geheel waarschijnlijk niet.

Engeland Noord-Zuid Fietsroute

De Engeland Noord-Zuid Fietsroute voert van de Schotse grens naar de Engelse zuidkust bij het Isle of Wight via nationale parken.

EuroVelo 1, Atlantische Kustroute

Van de Noordkaap naar Zuid-Portugal, een route van ruim 9.000 km met volop mogelijkheden voor een aantal gevarieerde vakantietochten.

EuroVelo 12, North Sea Cycle Route

Afwisselende fietstocht langs de kusten van de Noordzee door zeven landen, elk land met hun karakteristieken.

Fietsen rond het Kanaal

De route verbindt alle veerhavens aan de Engelse en Franse Kanaalkust. Zo kan een groot of klein rondje rond Het Kanaal gereden worden.

Groene Ronde van Ierland

Een rondrit door de mooiste delen van Ierland over een uitgebreid netwerk van stille plattelandswegen.

Hart van Engeland Route Oost-West

Route van de Engelse oostkust naar het meest westelijke puntje van Engeland langs mooie natuurgebieden en door historische steden.

Midden Engeland

Noord- en Midden Engeland hebben een keur aan mooie fietsroutes door een mooi en rustig gebied.